Από τις 15 Μαϊου θα επιτρέπονται οι υπερτοπικές – Δεν ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί

Από τις 15 Μαϊου θα επιτρέπονται οι υπερτοπικές – Δεν ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί
Αυτοκίνητα στα διόδια των Αφιδνών τον περασμένο Ιούνιο. Eurokinissi

Το "άνοιγμα" των υπερτοπικών μετακινήσεων προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Τι είπε για SMS, παιδικούς σταθμούς και εμβόλια.

Το “άνοιγμα” των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαϊου προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η  Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε οτι έως τις 15 Μαϊου πάμε ως έχουμε και τότε “που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις”.

Αναφορικά με την κατάργηση των SMS η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε οτι από τις 15 Μαΐου και μετά “θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί” συμπληρώνοντας πως το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test σε τόσο μικρά παιδιά.

Μάλιστα, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει πως “δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου”.

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα“, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ το υπουργείο επανήλθε με νεότερη, στην οποία αναφέρει:

Σε συνέχεια  της ανακοίνωσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διευκρινίζεται ότι παραμένουν κλειστοί επειδή εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.
Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες
“.
 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κα Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί αλλά ακόμα δεν είναι της παρούσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα