Απόπειρα απαγωγής 12χρονης: Τι ψάχνουν στο σπίτι του 48χρονου

Απόπειρα απαγωγής 12χρονης: Τι ψάχνουν στο σπίτι του 48χρονου
Περιπολικό - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ποια στοιχεία αναμένει ο 9ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να αποφανθεί ποιά θα είναι η πορεία των ερευνών. Οι μάρτυρες και οι λεπτομέρειες στην κατάθεση της 12χρονης.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του κατασχεμένου υλικού από δύο κατοικίες του 48χρονου, που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής της 12χρονης μαθήτριας στη Ραφήνα, είναι πλέον ο 9ος τακτικός ανακριτής, μετά την απόφαση για προφυλάκιση. Στόχος του δικαστικού λειτουργού είναι να αποσαφηνίσει ο κατηγορούμενος έχει εμπλοκή με πράξεις που σχετίζονται με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ή με την ανηθικότητα, προκειμένου να αντιληφθεί αν η δικογραφία που έχει στα χέρια του έχει και άλλες προεκτάσεις πλην του περιστατικού στη Ραφήνα.

Όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει αναφέρει στην απολογία του, την επομένη του περιστατικό: “με ενημέρωσαν οι Αστυνομικοί προανακριτικοί υπάλληλοι ότι θα προβούν σε έρευνες στην οικία μου, με σκοπό την τυχόν εύρεση παιδικού πορνογραφικού υλικού, διότι εγώ είχα παρενοχλήσει μια ανήλικη…Έμεινα αποσβολωμένος, αδυνατούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα και τους απάντησα ότι ουδέποτε προέβην σε τέτοια πράξη. Μάλιστα, εγώ προσωπικά υπέδειξα στους Αστυνομικούς υπαλλήλους όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχω, σε όλους τους χώρους κατοικίας και εργασίας μου. Τους χορήγησα τους κωδικούς pin και λογισμικού αυτών, ακριβώς διότι δεν είχα να κρύψω τίποτα!”.

Δεν αποκλείεται δε, ο ανακριτής να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και να ζητήσει τη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από ενεργές κάμερες στην περιοχή, οι οποίες θα μπορούσαν να καταγράψουν το λευκό αυτοκίνητο που περιέγραψε η μαθήτρια ότι την προσέγγισε, για να αντιπαραβάλει τις καταθέσεις και των δύο με την εικόνα που θα έχει στη διάθεση του.

Σε κάθε περίπτωση, στην χέρια του δικαστικού λειτουργού βρίσκονται και οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, πλην της μαθήτριας της α’ γυμνασίου, αλλά και όσων στη συνέχεια, μετά την αντίδραση της προς τον οδηγό του οχήματος, τη συνέδραμαν, καταγράφοντας μάλιστα και την πινακίδα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να οδηγηθεί στο δράστη.

“Δεν ήταν η πρώτη φορά”

Ο λόγος που ο τακτικός ανακριτής θα συνεχίσει να ερευνά την ενδεχόμενη τέλεση κι άλλων αδικημάτων, είναι η κατάθεση της 12χρονης μαθήτριας, στην οποία τονίζεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε τον κατηγορούμενο, αφού είχε επιχειρήσει να την προσεγγίσει και στο παρελθόν. “Μόλις ξεκίνησα στη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης στο ύψος της πλατείας είδα να είναι πίσω μου, ένα ιχ, λευκό μακρύ σχετικά με οδηγό έναν άγνωστο άνδρα, που προς ενός μηνός περίπου με είχε ακολουθήσει, από την πλατεία της Ραφήνας, έως τα μέσα της διαδρομής για το σπίτι μου” είναι η επίμαχη δήλωση του κοριτσιού που θέτει σειρά ερωτημάτων.

Μάλιστα, κατέθεσε στις αρχές ότι “επειδή τον θυμήθηκα, και την προηγούμενη φορά, είχα ξαναβάλει τις φωνές και έφυγε, μπήκαν στην οδό Αγροναυτών, αριστερά της λεωφόρου Χρ. Σμύρνης και κρύφτηκα σε μία πολυκατοικία για λίγο., έως ότου ο άνδρας με το λευκό όχημα με προσπέρασε και κατευθύνθηκε προς το χώρο στάθμευσης του Πάρκου Καραμανλή που βρίσκεται στο τέλος της οδού, αναζητώντας με”. Είχε προηγηθεί η προσταγή “Μπες μέσα στο αμάξι” την οποία, σύμφωνα με την κατάθεση, εξέφρασε ο κατηγορούμενος “με κοφτό τρόπο και διατακτικά, σαν να με προστάζει”.

Θα πρέπει δε, να επισημανθεί πως η μαθήτρια προχώρησε στην αναγνώριση του κατηγορούμενου, ως τον άνδρα που την “καταδίωξε” δύο φορές, όταν οι αστυνομικοί της επέδειξαν φωτογραφίες τους, καταλήγοντας: “Επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία για όλες τις σε βάρος μου πράξεις που μου προκάλεσαν φόβο και ταραχή. Είχα τη βεβαιότητα ότι θα με αρπάξει, θα με επιβιβάσει στο όχημα του με προφανή σκοπό να με αποπλανήσει”.

Οι μάρτυρες

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση της 12χρονης και ως προς την καταδίωξη της σε μονόδρομο, στον οποίο “μπήκε” ανάποδα με το ποδήλατο της, σκεπτόμενη πως ο άνδρας δεν θα έστριβε ανάποδα με το όχημα του και θα απομακρυνόταν. “Όμως αυτός, παραβίασε το ΚΟΚ, μπήκε μέσα ανάποδα με το όχημα του στο μονόδρομο και τότε, αφού έκανε λίγα μέτρα, τρομοκρατήθηκα γιατί τότε κατάλαβα ότι ήταν αποφασισμένος και δεν αστειεύεται και ότι διατρέχω μεγάλο κίνδυνο. Δεν το έβαλε κάτω και ήταν αποφασισμένος να με βάλει στο αυτοκίνητο παρά τη θέληση μου. Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει προφανώς με σκοπό να με αποπλανήσει. Τότε φρέναρα απότομα, πέταξα το ποδήλατο, άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια προς διερχόμενα την εν λόγω οδό οχήματα, που κατευθύνονταν από Αρτέμιδα προς το Κέντρο της Ραφήνας” κατέθεσε.

Οι επιβάτες του πρώτου οχήματος που σταμάτησε για να βοηθήσει το κορίτσι, κάλεσε όπως και άλλοι περαστικοί την αστυνομία, ενώ είδαν και το λευκό αυτοκίνητο να την ακολουθεί. Όπως επίσης, είδαν, κατά τη 12χρονη, το ίδιο όχημα για δεύτερη φορά, αφού ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να “επέστρεψε στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα και εφόσον είδε ότι ήμουν περιτριγυρισμένη, έκανε αναστροφή και πάλι “ανάποδα” στην Αράφηνος και διέφυγε προς Αρτέμιδα. Εκεί τον είδαν οι συμπολίτες μου, πήραν την πινακίδα και κατήγγειλαν το συμβάν στην άμεση δράση αλλά και τις πινακίδες του οχήματος”.

Η απολογία

Πάντως, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης σε βάρος του, υποστήριξε πως δεν είχε επαφή ή επικοινωνία με τη μαθήτρια, καθώς και ότι αμυδρά θυμόταν ένα ποδήλατο, με τον οποίο δεν είχε καμία επαφή, αλλά το συγκράτησε στη μνήμη του, καθώς δεν είχε φώτα και η αναβάτης κρατούσε στο χέρι της ένα κινητό τηλέφωνο. “Ουδέποτε τέλεσα το οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της ανήλικης. Ουδέποτε ακολούθησα το μικρό κορίτσι, ουδέποτε απηύθυνα την οιανδήποτε φράση σε εκείνη και, ασφαλώς, ποτέ δεν προσπάθησα να την απάγω!” υποστήριξε, ισχυριζόμενος ότι πέρασε ξανά από το σημείο όπου βρισκόταν η 12χρονη, όταν ολοκλήρωσε η δουλειά που είχε να κάνει.

“Αισθάνομαι ντροπή και αμηχανία να εμφανίζομαι, για πρώτη φορά, στα Δικαστήρια και, μάλιστα, κατηγορούμενος για τέτοιες απίστευτες πράξεις που ούτε καν μπορώ να διανοηθώ, ενώ, παραλλήλως, γνωρίζω ότι ουδέν μεμπτόν έπραξα” κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα