Αρκουμανέας: Το ολικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι

Αρκουμανέας: Το ολικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι
SKAI

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown, εφόσον το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού φαίνεται να είναι έως 40% μεταδοτικότερο.

Μετά την ανίχνευση 6 κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και 403 της βρετανικής στην χώρα μας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνησε, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown, με την υπάρχουσα μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων.

Το στέλεχος αυτό φαίνεται πως είναι έως 40% πιο μεταδοτικό, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις από μελέτες ότι είναι και πιο θανατηφόρο” σημείωσε, προσθέτοντας πως στις ΗΠΑ, πιθανότατα θα έχει επικρατήσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αφού κάθε 10 μέρες διπλασιάζεται ο ρυθμός μετάδοσής του.

Όσον αφορά τα ολοένα και αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Αρκουμανέας επεσήμανε πως “κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι’ αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική”.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αφήνει, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown, το οποίο δεν έχει επιλεχθεί για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, χωρίς να σημαίνει πως αποκλείεται ως τελικό μέτρο. “Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία“.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα