ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του Κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2021. Σύμφωνα με τους ερευνητές η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής είναι πιο ανθεκτική και πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο news247.gr

Κόσμος με μάσκες στην Αφρική

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα και η εμβολιαστική κάλυψη της επόμενης μέρας

Η επιστήμη έχει απαντήσεις όπως φαίνεται για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός αποτελεί τη βασική στρατηγική υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Τι συμβφαίνει

Εμβολιασμός για κορονοϊό.

ΠΟΥ για κορονοϊό: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε "όλα τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού", μετά την σχετική ανησυχία που προκλήθηκε από την ινδική μετάλλαξη.

Εμβόλιο Pfizer.

Κορονοϊός: Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ξεφεύγει περισσότερο από το εμβόλιο της Pfizer

Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού είναι σχετικά καλύτερη από τις άλλες στο να ξεφεύγει από την προστασία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.

Κορονοϊός: Οι τρεις μεταλλάξεις που ανησυχούν την Ευρώπη

Κορονοϊός: Οι τρεις μεταλλάξεις που ανησυχούν την Ευρώπη

Την εβδομάδα που πέρασε οι ευρωβουλευτές συζήτησαν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων με εμπειρογνώμονες του χώρου της υγείας. Ποια είναι τα πορίσματα.

Αμερικανίδα υγειονομικός κρατά σύριγγα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

ΠΟΥ: Συνιστά το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις χώρες όπου κυκλοφορούν παραλλαγές του κορονοϊού

"Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών κορονοϊού είναι υψηλή συνιστούμε την χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson" δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ - Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για Astrazeneca.

Τεστ covid-19 σε αεροδρόμιο της Γερμανίας

Γερμανία-κορονοϊός: Αναμένει επιδείνωση μετά το Πάσχα λόγω των μεταλλάξεων

"Λίγο μετά το Πάσχα, η κατάσταση στη Γερμανία θα είναι και πάλι όπως ήταν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν είναι καλή" εκτιμά ο καθηγητής μικροβιολογίας Κρίστιαν Ντρόστεν.

Παυλάκης: "Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα"

Παυλάκης: "Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα"

Όπως είχατε μαύρο μήνα με 5.000 νεκρούς μπορείτε να έχετε και μαύρο μήνα με 10.000 νεκρούς" προειδοποίησε ο ιατρός - ερευνητής Γιώργος Παυλάκης και τόνισε ότι οι Πασχαλινές μετακινήσεις "μπορεί να είναι καταστροφή”.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Μόσιαλος: Αυτά τα έξι εμβόλια κορονοϊού προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο

Για "τεράστια επιτυχία των εμβολίων" κάνει λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook. Τι αναφέρει για το στέλεχος της νότιας Αφρικής.

O καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Tο εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού

Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλά για την πρώτη δημοσιευμένη μελέτη που δείχνει πως το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία απέναντι στις παραλλαγές του κορονοϊού.

Εμβόλιο AstraZeneca

Εμβόλιο AstraZeneca: Μόλις 10% αποτελεσματικό απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, μόλις στο 10% είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης του κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

Ο Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων AstraZeneca, Novavax και Johnson & Johnson

Είναι άραγε υποδεέστερα τα εμβόλια AstraZeneca, Novavax, Johnson & Johnson σε σύγκριση με τα mRNA εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, αναρωτιέται ο κ. Μόσιαλος και απαντάει επεξηγηματικά.

Κόσμος στην παραλία του Φλοίσβου

"Έκρηξη" μεταλλαγμένων κρουσμάτων - Γώγος: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown

"Όσο μένουμε ανεμβολίαστοι, οι πιθανότητες να έρθουν καινούργιες μεταλλάξεις αυξάνονται" τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χ. Γώγος κάνοντας παράλληλα λόγο για ανησυχητικές εικόνες συγχρωτισμού σε ανοιχτούς χώρους.

A nurse prepares a dose of the AstraZeneca COVID-19 vaccine at the Edouard Herriot hospital, Saturday, Feb. 6, 2021 in Lyon, central France. France was delivering its first batch of AstraZenica vaccines on Saturday to 117 facilities and initially reserved for health professionals under 65 years old. (Olivier Chassignole, Pool via AP)

Financial Times: Λιγότερο αποτελεσματικό στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη το εμβόλιο AstraZeneca/Οξφόρδης

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δεν φαίνεται να προστατεύει από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται μελέτη.

Ο καθηγητής Μικροβιολόγος Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Bατόπουλος για αυστηρότερο lockdown: Εάν είναι να γίνει κάτι, να γίνει άμεσα

Σύμφωνα με τον Αλ. Βατόπουλο και η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 9 το βράδυ είναι στο τραπέζι ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

Μετάλλαξη κορονοϊού

Κορονοϊός: Άλλαξε η βρετανική μετάλλαξη, μοιάζει με τη νοτιοαφρικανική

Συναγερμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από την ανίχνευση νέας παραλλαγής της βρετανικής μετάλλαξης. "Είναι σημαντικό να μένουμε στα σπίτια μας ώστε να μην εξαπλωθεί και εξελιχθεί περαιτέρω ο ιός", τόνισε καθηγητής πανεπιστημίου στη Βρετανία.

Νοσοκόμα στο Βέλγιο ετοιμάζεται να κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε ασθενή

ΕΕ: "Τρέχει" για περισσότερα εμβόλια κορονοϊού - Αυξάνουν την παραγωγή οι εταιρίες

Μάχη με το χρόνο και τις φαρμακευτικές εταιρείες δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα περισσότερα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ποια η κατάσταση προς το παρόν.

Πολίτες με μάσκα στη Θεσσαλονίκη

Σουρβίνος: Μεταδοτικότερη κατά 74% η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Για τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τη μεταδοτικότητα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος. 

Lockdown στη Θεσσαλονίκη

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Αρνητικά όλα τα τεστ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Και τα 300 τεστ που διενεργήθηκαν στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, όπου εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα βγήκαν αρνητικά.