Άρση μέτρων: “Ναι” από τους εμπειρογνώμονες για ωράριο, μουσική και γαμήλιες δεξιώσεις

Άρση μέτρων: “Ναι” από τους εμπειρογνώμονες για ωράριο, μουσική και γαμήλιες δεξιώσεις
Πάρτυ Shutterstock

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για απελευθέρωση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και παράταση του ωραρίου λειτουργίας της από το Σάββατο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω και της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας κορονοϊού, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω άρση μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ερχόμενο Σάββατο επανέρχεται η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ παρατείνεται για μια ώρα ακόμη η λειτουργία τους.

Επίσης καταργείται πια η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 και μισή μέχρι τις 5 το πρωί αλλά αυτό από το τέλος του μήνα και μετά, κι έτσι όλοι θα μπορούμε να κυκλοφορούμε κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου. Παράλληλα από το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί και η αύξηση του αριθμού των ατόμων τα οποία θα μπορούν να προσκληθούν σε μια δεξίωση, από 100 σε 300.

Επίσης από την 1 Ιουλίου ανοίγουν και τα Κέντρα Διασκέδασης με μουσική, ενώ όσον αφορά στα πανηγύρια, η εισήγηση των ειδικών σημείωσε ότι αυτά θα επιτρέπονται στις περιφέρειες όπου θα έχει ήδη εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού.

Επίσης το Σάββατο αναμένεται να επαναλειτουργήσουν πιθανότατα και τα φροντιστήρια με τα πρωτόκολλα που ίσχυαν.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται απόψε στις 7 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρει το υπουργείο, στην αποψινή ενημέρωση, μαζί με τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, θα βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα