Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Θα πάω στην Αθήνα μόλις φύγει η Μέρκελ”
Στην Κόρινθο αντί της Αρχιεπισκοπής στην Αθήνα, συνεδρίασε η Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας λόγω της Γερμανίδας καγκελάριου
- 09 Οκτωβρίου 2012 17:57
Μία από τις ελάχιστες συνεδριάσεις της εκτός Αθηνών, πραγματοποίησε την Τρίτη (09/10) η Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, με τους συμβολισμούς να δίνουν και να παίρνουν, αφού την ίδια μέρα έκανε επίσκεψη-εξπρές στη χώρα μας η Άγγελα Μέρκελ.
Η Ιεραρχία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αποφάσισε να μην αναβάλλει τη συνεδρίαση, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα λάμβανε χώρα στην Αρχιεπισκοπή, η οποία τυγχάνει να βρίσκεται δίπλα στη γερμανική πρεσβεία αλλά να την “μεταφέρει” στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Κορίνθου.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ανέφερε πώς έχει η κατάσταση, τόνισε: “Θα πάω στην Αθήνα μόλις φύγει η Μέρκελ”.
Πηγή: korinthostvblogspot.gr