Άρχισαν να φεύγουν από το ξενοδοχείο του Μεταξουργείου οι υγιείς ταξιδιώτες από Ισπανία

Άρχισαν να φεύγουν από το ξενοδοχείο του Μεταξουργείου οι υγιείς ταξιδιώτες από Ισπανία
Επαναπατρισθέντες Έλληνες απομονωμένοι σε ξενοδοχείο της Αθήνας Eurokinissi

Άλλος ένας εκ των επαναπατρισθέντων Ελλήνων που γύρισαν από την Ισπανία φέρεται ν' ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σε κατ' οίκον περιορισμό για τις επόμενες 12 ημέρες όσοι 'αρνητικοί' αποφάσισαν ν' αποχωρήσουν.

Το ξενοδοχείο της Αθήνας που φιλοξενεί τους 263 Έλληνες που επέστρεψαν από την Ισπανία άρχισε σιγά-σιγά ν’ αδειάζει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 περισσότεροι από 20 ήταν εκείνοι που ως το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν αποχωρήσει προκειμένου να βρεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 12 ημέρες.

Πρόκειται φυσικά για επαναπατρισθέντες που εξετάστηκαν και κρίθηκαν υγιείς. Όλοι τους έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στα σπίτια που θα δηλώσουν. Σε περίπτωση παραβίασης των εντολών, θα τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο και θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Οι 20 ασυμπτωματικοί ταξιδιώτες που ελέγχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, συν έναν ακόμη που παρουσίασε εκ των υστέρων συμπτώματα της νόσου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο ως την ημέρα που θα λήξει η ‘καραντίνα’ των δύο εβδομάδων. Αφού πρώτα επαναλάβουν το τεστ, τότε και μόνο τότε θα τους επιτραπεί να μεταβούν στα σπίτια τους.

Με δική τους επιλογή παρατείνουν την παραμονή τους και αρκετοί εξ όσων δεν είναι φορείς του ιού, αλλά προτίμησαν με αυτόν τον τρόπο να μην αναστατώσουν τις οικογένειές τους.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε περιγράψει τις δύο πτήσεις που ήρθαν από τη βόρεια Ισπανία ως μια υγειονομική βόμβα, η οποία απενεργοποιήθηκε με τις συντονισμένες ενέργειες των Αρχών και την απευθείας μετάβαση των όσων γύρισαν από την Ισπανία στο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα