Κορονοϊός: “Απενεργοποιήσαμε” υγειονομική βόμβα από την Ισπανία – 21 κρούσματα σε δύο πτήσεις

Κορονοϊός: “Απενεργοποιήσαμε” υγειονομική βόμβα από την Ισπανία – 21 κρούσματα σε δύο πτήσεις
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορονοϊό Eurokinissi

"Η απόφασή μας για περιορισμό των ανθρώπων αυτών βασίστηκε σε μοντέλα ρίσκων που "τρέχουμε" στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας" τόνισε ο αρμόδιο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Για υγειονομική βόμβα εν μέσω κορονοϊού που κατάφερε να αποφύγει η χώρα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, 21 εκ των 263 επιβατών που ήρθαν εκτάκτως από την Ισπανία και βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, είναι θετικοί στη νόσο.

“Η απόφασή μας για περιορισμό των ανθρώπων αυτών βασίστηκε σε μοντέλα ρίσκων που “τρέχουμε” στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας” είπε ο κ. Χαρδαλιάς και εξήγησε:

“Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από τη βόρεια Ισπανία. Οι δύο πτήσεις προέρχονταν από τη Βαρκελώνη ή βόρειες περιοχές. 21 από τους 263 επιβάτες χαρακτηρίστηκαν θετικοί. Συγκεκριμένα είναι 11 άνδρες και 3 γυναίκες από την πτήση από τη Βαρκελώνη και 6 γυναίκες και 1 άνδρας από τη πτήση από τη Μαδρίτη. Όσοι βρίσκονταν μέσα στα αεροσκάφη και δίπλα στους νοσούντες θα λάβουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Όσοι αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν την καραντίνα σπίτια τους αλλά θα ελέγχονται καθημερινά”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχολιάζοντας τη συμεριφορά των πολιτών ως προς τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως “η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά”.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε πως “όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα