Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει και ποιοι εξαιρούνται

Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει και ποιοι εξαιρούνται
Eurokinissi

Επιστροφή του μέτρου "μονα-ζυγά" στο κέντρο της Αθήνας. Πότε τίθεται σε εφαρμογή, ποια είναι τα όριά του, ποιοι εξαιρούνται και πώς λαμβάνουν την ειδική άδεια.

Στις 10 Οκτωβρίου επιστρέφει το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών. 

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες φέτος στη λίστα με τα αυτοκίνητα που κινούνται ελέυθερα προστίθενται κι εκείνα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται οτι τα οχήματα που επιτρέπεται να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας είναι τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου, τα υβριδικά και τα κατηγορίας Euro 6 που ταυτόχρονα εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δε σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6

Οι δρόμοι που ορίζουν τον Δακτύλιο

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Ποιοι μπαίνουν ελεύθερα κατόπιν ειδικής άδειας

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ειδικό σήμα ελεύθερης κυκλοφορίας στον Δακτύλιο, μέσω της ειδικής πλατφόρμας του gov.gr

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, που έχουν μόνιμη κατοικία εντός του ορίου του Δακτυλίου μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα όρια ελεύθερα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Επίσης, ελεύθερα διέρχονται από τον Δακτύλιο, τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.

Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα