ΔΕΗ: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Κοζάνη

ΔΕΗ: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Κοζάνη

Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια έργων σε ατμοηλεκτρικό σταθμό στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όπως γνωστοποίησε η ΔΕΗ.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του Αναδόχου. Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ αναφέρει πως ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση. Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους”.

Για το δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ανακοίνωση εξέδωσε και ο όμιλος ΑΒΑΞ.

Όπως σημειώνεται, “σήμερα Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00, περίπου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.

Οι θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως”.

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Σκρέκα

Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο των δύο εργαζομένων, εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειας των δύο άτυχων εργαζομένων και σημειώνει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η ΔΕΗ έχουν ζητήσει την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα