Δελφίνι “υιοθέτησε” ένα μωρό φάλαινα

Δελφίνι “υιοθέτησε” ένα μωρό φάλαινα
Far Our Ocean Institute

Αν και δεν είναι ανήκουστο τα δελφίνια να υιοθετούν μωρά άλλων ειδών, είναι πολύ σπάνιο να καταγράφεται το φαινόμενο με τόσο σημαντική διαφορά στο μέγεθος των ειδών.

Στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, μια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων ανακάλυψε μία μαμά – δελφίνι που είχε υιοθετήσει ένα μωρό φάλαινα. Η Ερευνητική Ομάδα Far Out Ocean που εδρεύει στο Kiwi ανακάλυψε τα θηλαστικά να πλέουν στον κόλπο των Νησιών της Βόρειας Νέας Ζηλανδίας. Έχει εντοπίσει το “ζεύγος” δύο φορές σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Αν και δεν είναι ανήκουστο τα δελφίνια να υιοθετούν μωρά άλλων ειδών, είναι πολύ σπάνιο να καταγράφεται το φαινόμενο με τόσο σημαντική διαφορά στο μέγεθος των ειδών. Τα “δελφίνια της φιάλης” που βρίσκονται στο γένος Tursiops μπορούν να φτάσουν τα 300, ενώ οι φάλαινες που ανήκουν στο γένος Γλοβικέφαλος όπως η συγκεκριμένη μπορούν να φτάσουν τους δύο τόνους σε βάρος και τα έξι μέτρα σε μήκος.

«Ίσως είχε χάσει το δικό της μωρό», εξήγηση η ερευνήτρια Jochen Zaeschmar για τη συμπεριφορά του δελφινιού.

Το 2019 ερευνητές στη Γαλλική Πολυνησία βρήκαν ένα δελφίνι που είχε υιοθετήσει ένα μωρό φάλαινας, ενώ το ζευγάρι έμεινε μαζί για τρία χρόνια, σύμφωνα με το Good News Network.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί συμβαίνει αυτό ακριβώς, και υπάρχουν υποθέσεις ότι είναι το λανθάνον μητρικό – ιδίως εάν μια μητέρα δελφινιού έχει χάσει το μωρό της και βρει ένα μωρό φάλαινας που έχει χάσει τη μητέρα του.

Ανεξάρτητα από το τι τους ενώνει, αυτές οι περιπτώσεις υιοθεσίας διαρκούν μόνο όσο το στάδιο του απογαλακτισμού, καθώς τα πρότυπα κυνηγιού φαλαινών και δελφινιών είναι τόσο διαφορετικά και σε αυτό το σημείο η υιοθετημένη φάλαινα ξεκινά να εξερευνεί μόνη τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα