Διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ για τα απογευματινά χειρουργεία

Διαβάζεται σε 1'
Διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ
Διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ INTIME

Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών προχώρησε σε διαμαρτυρία.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Παπαγεωργίου και στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης απαντά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης στην έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Δεκάδες εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, κρατώντας πανό, με γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης να συμπαραστέκονται στη διαμαρτυρία τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, καταγγέλλουν πως στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε καθημερινή πρωινή λειτουργία είναι μόλις το 60% των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Υποστηρίζουν πως σε πολλά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο και το Παπανικολάου, η υποστελέχωση είναι τέτοια που μετακινούν συνεχώς αναισθησιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό για τη λειτουργία των χειρουργείων.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η λειτουργία του ΕΣΥ με χειρουργεία τις απογευματινές ώρες χαρακτηρίζεται άκρως προβληματική από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν προσλήψεις νέου προσωπικού στα νοσοκομεία μετά από εξορθολογισμό των αμοιβών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα