Απογευματινά χειρουργεία: Πρεμιέρα σήμερα σε ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου

Διαβάζεται σε 2'
Επέμβαση
Επέμβαση Istock

Ξεκινούν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά οι τιμές που καλούνται να πληρώνουν οι πολίτες.

Τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στις 16:00 το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και στις 17:00 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα δώσει το παρών στη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, θα παραστούν σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον υπουργό να δηλώνει ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη αναμονή σε τακτικά χειρουργεία.

Σταδιακά αναμένεται να ενταχθούν και άλλα νοσοκομεία που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε όλη τη χώρα. «Από τα 125 νοσοκομεία της χώρας μόνο 5 δήλωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Σε κλινικές είμαστε πλέον πάνω από 150 που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί αλλά μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για μεταρρύθμιση που «χρειάζεται χρόνο».

Οι τιμές για τα απογευματινά χειρουργεία

Πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά και εξαιρετικά βαριά θα είναι οι 6 κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν το αντίστοιχο ποσό.

  • Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ
  • Μικρή επέμβαση: 500 ευρώ
  • Μεσαία επέμβαση: 900 ευρώ
  • Μεγάλη επέμβαση: 1.200 ευρώ
  • Βαριά επέμβαση: 1.600 ευρώ
  • Εξαιρετικά βαριά επέμβαση: 2.000

Κάτω από κάθε τίτλο επέμβασης, αντιστοιχούν πάρα πολλές επεμβάσεις, οι οποίες χρεώνονται ανάλογα με τα λεγόμενα DRGs, όπου έχουν δημοσιευθεί σε ΚΥΑ, μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποιες επεμβάσεις ανήκουν σε ποια κατηγορία και να υπολογίσετε τη χρέωση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα