Διευκρινίσεις από τους δικαστές

Διευκρινίσεις από τους δικαστές
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΩΝ(ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ--ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi-- EUROKINISSI

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την απογραφή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αντίθετη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με σημερινή ανακοίνωσή της παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με χθεσινή ανακοίνωσή της που αφορά την απογραφή των δικαστικών λειτουργών. Η ΕΔΕ αναφέρει ότι δεν είναι αντίθετη στην απογραφή.

Ειδικότερα, αναφέρει: “Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε, αναφορικά με την απογραφή των δικαστικών λειτουργών, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ’ αυτή. Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Προς τούτο ζητήσαμε, κατ’ επανάληψη, γραπτώς και προφορικώς από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να συμπληρωθεί το σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής απογραφής και με την ένδειξη: Δικαστικοί ή Κρατικοί Λειτουργοί, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό.

Ελπίζουμε ότι η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή να διεξαχθεί ομαλά. Εξακολουθούμε, όμως, να έχουμε την απορία για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του Κράτους (βουλευτές, υπουργοί, κ.λπ.)”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version