Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη – “Υπήρχε έντονο κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη”

Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη – “Υπήρχε έντονο κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη”
Eurokinissi

Η Κάτια Δανδουλάκη κατέθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν καταπιεστικός προς τη Λένα Δροσάκη, προκαλώντας αναστάτωση τόσο στην ηθοποιό όσο και στον θίασο. "Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις" ανέφερε.

Με την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη (24/11), η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την γνωστή ηθοποιό και θιασάρχη να περιγράφει την συνεργασία της μαζί του και να επικεντρώνεται στο έντονο ενδιαφέρον που έδειχνε ο κατηγορούμενος στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη, η οποία ήταν μέλος του θιάσου.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως υπήρχε ένα έντονο κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη από τον κατηγορούμενο, το οποίο άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και αναστάτωση σε όλο τον θίασο. Η ίδια αναφέρθηκε σε καταπιεστική συμπεριφορά από πλευράς του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ εξήγησε γιατί διέκοψαν τη συνεργασία τους.

Αναφερόμενη στον Πέτρο Φιλιππίδη, η ηθοποιός έκανε λόγο για έναν ταλαντούχο άνθρωπο, που ξεφεύγει από τα όρια εξαιτίας του χαρακτήρα του. “Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις” είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη.

“Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε τρεις παραστάσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία στις δύο Η τρίτη μας συνεργασία δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική, είχε πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία” ανέφερε η Κατια Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη μαζί με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο δικαστήριο PAPADAKIS PRESS

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε;

Μάρτυρας: Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει «πού είναι ο θίασος;», του λέω «θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας». Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ιδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πετρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ότι ένιωσα η ψυχή μου.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;

Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.

Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…

Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κα. Δροσακη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος.

Πάρεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;

Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.

Πάρεδρος: Πώς καταπιέζονται ο θίασος;

Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.

“Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!”, υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: “Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;”.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο PAPADAKIS PRESS


Ο έντονος διάλογος με τον δικηγόρο του Φιλιππίδη

Η κ. Δανδουλάκη είχε έντονο διάλογο με τον συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος αμφισβήτησε πως ο εντολέας του, Πέτρος Φιλιππίδης, φλέρταρε την Λένα Δροσάκη.

Δημητρακόπουλος: Το φλερτ τι πράγμα είναι; Γιατί δεν την πήρε δίπλα της για τα προσόντα της;

Μάρτυρας: Γιατί βοηθός υπήρχε χρυσέ μου! Εγώ ξέρω ότι υπήρχε βοηθός και πήρε και έναν άλλο βοηθό.

Δημητρακόπουλος: Γιατί να είναι φλερτ και όχι αναγνώριση της αξίας της;

Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο γιατί υπήρχε βοηθός. Το ότι ήταν φλερτ δε το συζητώ, υπήρχαν 15 μάρτυρες.

Δημητρακόπουλος: Πώς διαπιστώσατε ερωτική αναζήτηση;

Μάρτυρας: Να μιλάμε μεταξύ μας στο διάλειμμα σου-μου.

Δημητρακόπουλος: Σας είπε η Δροσάκη ότι της είπε κάτι ερωτικό;

Μάρτυρας: Η Λένα δεν μιλάει.

Δημητρακόπουλος: Πώς εσείς ξέρετε ότι η συζήτηση ήταν συναισθηματική για φλερτ;

Μάρτυρας: Βλέπω κοπέλα ταλαιπωρημένη, κλαμένη, είναι σε θέση που δεν της αναλογεί. Μου λέει μην ανησυχείς, θα το ξεπεράσω. Τι να καταλάβω εγώ από το ότι είναι μία σεξουαλική προσέγγιση;

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πλήθος γνωστών ηθοποιών βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης PAPADAKIS PRESS

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα