Δίκη Folli Follie: Η απολογία Κουτσολιούτσου – “Το τεκμήριο της αθωότητας έχει γίνει κουρέλι”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος Eurokinissi

«Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά», είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος ξεκίνησε την απολογία του με μία αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και την πορεία της εταιρείας μέσα στον χρόνο.

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πώς και πώς. Επί 5 χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητας έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά» Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της Folli Follie, ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θέλοντας – όπως είπε – να καταδείξει ότι την υπερπροσπάθεια που έκανε προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής.

Ο κατηγορούμενος για πέντε κακουργηματικές πράξεις, θέλησε στο πρώτο σκέλος της απολογίας του να περιγράψει πώς ξεκίνησε η εταιρία και στη συνέχεια πώς επιλέχθηκε το Χονγκ Κονγκ για την ανάπτυξη του ομίλου. Τόνισε δε ότι «προσφέραμε ελληνικό κράτος 1,5 δισ. μέσα σε μια δεκαετία. Δεν δέχομαι ότι δεν υπήρχε τίποτα».

Μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσολιούτσος, εξιστορώντας πώς δημιουργήθηκε η εταιρία τη δεκαετία του ’90, επεσήμανε ότι η Folli Follie εισήχθη στο Xρηματιστήριο Αθηνών γιατί εκπλήρωνε τις προϋποθέσεις. «Μπήκαμε με το σπαθί μας» είπε, εξηγώντας πως η εταιρία αναπτύχθηκε και στο εξωτερικό. «Ανοίξαμε 65 καταστήματα στην Ελλάδα και συγχρόνως 10 καταστήματα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είχαμε κάνει εταιρία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρίας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά».

Στάθηκε ιδιαίτερα, στην ανάπτυξη του Ομίλου στο εξωτερικό και στον τρόπο που επιλέγει το Χονγκ Κονγκ. “Tο 1998 άνοιξε το πρώτο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Folli Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκατομμύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως” είπε εξηγώντας πως η Ιαπωνία ήταν ιδανική χώρα για το ξεκίνημα, καθώς δεν υπήρχαν δασμοί και άλλα έξτρα έξοδο, πράγμα που αποτελούσε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό.

Η απολογία διακόπηκε για τις 27 Μαρτίου, όπου ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αναμένεται να αναφερθεί στα όσα του έχουν αποδοθεί γύρω από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα