Δίκη Ινδαρέ: Δριμύ “κατηγορώ” του σκηνοθέτη κατά της αστυνομίας – “Ήταν σαν μαύρη θύελλα, μου πάταγαν το κεφάλι”

Δίκη Ινδαρέ: Δριμύ “κατηγορώ” του σκηνοθέτη κατά της αστυνομίας – “Ήταν σαν μαύρη θύελλα, μου πάταγαν το κεφάλι”
Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Eurokinissi

Με την απολογία του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ συνεχίστηκε η δίκη για όσα έγιναν μέσα και έξω από το σπίτι τους στο Κουκάκι το 2019, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε κατάληψη.

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που αφού τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, βρέθηκε ο ίδιος και οι γιοι του σιδεροδέσμιοι, επέρριψε ο σκηνοθέτης Δημ. Ινδαρές απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, υποστηρίζοντας πως οι ελπίδες τους πλέον επαφίενται στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο σκηνοθέτης ήταν ο πρώτος από τους τρεις συνολικά κατηγορούμενους που απολογήθηκαν, με έναν από τους δύο γιους του να απουσιάζει, όπως έχει δικαίωμα. Μίλησε για όσα έλαβαν χώρα μέσα και έξω από το σπίτι τους στο Κουκάκι το Δεκέμβριο του 2019, κατά την επιχείρηση σε κατάληψη επί της οδού Ματρώζου.

«Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα. Απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα ‘’έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω’’. Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους. Συνέχεια έλεγαν ότι αν δεν μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δεν μας έπιασαν μέσα στο σπίτι» περιέγραψε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας ότι είχε προηγηθεί «χαμός, ένταση, καπνοί πολύ εντυπωσιακή και τρομακτική επιχείρηση».

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για τη αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απολογία ενός εκ των υιών Ινδαρέ, ο οποίος αναφέρθηκε στη βία, σωματική και μη, που τους ασκήθηκε. «Με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες, μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει ‘’τι κάνετε;’’  Και να της απαντάνε: ‘’φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα’’» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα