Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικές απολογίες – χωρίς τέλος οι αντιφάσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικές απολογίες – χωρίς τέλος οι αντιφάσεις
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Eurokinissi

Ο Αν. Πανταζής απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι διετέλεσε πυρηνάρχης της ΤΟ Περάματος, υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, χαρακτηρίζοντάς τους "υποκινούμενους".

Στο «κόκκινο» έφτασε η προκλητικότητα του φερόμενου ως πυρηνάρχη Περάματος, Αναστ. Πανταζής, ο οποίος απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής πέρασε σε «επόμενο επίπεδο», κατηγορώντας ευθέως τους Αιγύπτιους αλιεργάτες ότι όχι μόνο ψευδώς τους αναγνώρισαν, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τους το αποδέχθηκαν. Αρνήθηκε το ρόλο του επικεφαλής, με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, συχνά να του επισημαίνει αντιφάσεις του.

Ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις κατά των ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ πυρηνάρχης της ΤΟ Περάματος, κατονομάζοντας ένα άτομο, όπως είχε κάνει και στην ανάκριση. Υποστήριξε πως ανήκε στην πενταμελή επιτροπή ως υπεύθυνος διανομής τροφίμων και ρούχων, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

Ο Αν. Πανταζής υποστήριξε από την αρχή της απολογίας του πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί, είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα. Αρκετές φορές η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη τόνισε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις, σχολιάζοντας μάλιστα: «είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε «δεν έχω σχέση» όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες να γίνεστε μέλος σε επιτροπή της ΤΟ; Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγής (η επίθεση στους ψαράδες είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012) και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον Δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;

Κατηγορούμενος: Ναι, από το δήμαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία Μιχαλολιάκου.

Πρ: Πότε αυτό; Έχει να κάνει με τις 12/6, πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι.

Πρ: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν είμαι ιδεολογικά εκεί»…

Κατηγ: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε ένα φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης…

Πρ: Δηλώνετε όμως σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμία σχέση…

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των 4 Αιγυπτίων αλιεργατών, εμμένοντας στη θέση «εκεί που οδηγούσαμε το μηχανάκι, μας συνέλαβαν». Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων, είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του.

«Είναι υποκινούμενοι»

Αν και επανειλημμένως επισημάνθηκε από το δικαστήριο ότι το θύματα τον έχουν αναγνωρίσει και στο ακροατήριο, ο ίδιος είπε ότι «ήταν λογικό. Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια. Τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι» είπε και πρόσθεσε: «Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας «φίλε το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ». Μου είπε ότι έχουν έρθει οι μανάδες των παιδιών και ζήτησαν συγγνώμη γιατί είχαν πάρει ναρκωτικά».

Πρόεδρος: Ποιές μανάδες; Ποιά παιδιά; Τι εννοείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν ρώτησα τί εννοούσε, μου αρκούσε τί άκουσα.

Πρ: Γιατί δεν είπε τα ίδια και στο δικαστήριο αυτός;

Κατηγ: Προφανώς του μιλάνε στο αυτί. Του λένε τί να πει.

Τέλος, ο Αν. Πανταζής υποστήριξε στην αρχή της απολογίας του ότι ήταν παρών στην επίθεση στο ΚΚΕ στο Πέραμα το 2013, ωστόσο ακόμα η έδρα δεν έχει μπει σε αυτό το σκέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα