Δήμαρχος Πόρου: Ενδεχομένως από ανθρώπινο λάθος η πτώση του ελικοπτέρου

Δήμαρχος Πόρου: Ενδεχομένως από ανθρώπινο λάθος η πτώση του ελικοπτέρου
O Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης. Facebook

Όπως είπε στο News 24/7 o Ιωάννης Δημητριάδης, το νησί συνδέεται με την Πελοπόννησο με πολλά καλώδια ηλεκτρισμού, που αυξάνουν την επικινδυνότητα για τους χειριστές ελικοπτέρων. Αίτημα της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τον Στρατό ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί.

Σε ανθρώπινο λάθος πιθανώς να οφείλεται το δυστύχημα με ελικόπτερο που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Πόρο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, όπως είπε στο News 24/7 ο δήμαρχος του νησιού, Ιωάννης Δημητριάδης.

Σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα καθώς ο Πόρος είναι συνδεδεμένος με πολλά καλώδια ηλεκτρισμού, μεγάλου μήκους, με την Πελοπόννησο και “αν είσαι πιλότος και δεν τα ξέρεις, είναι πολύ επικίνδυνο”.

Την ίδια ώρα, με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο.

Παράλληλα μεταφέρονται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιδιορθωθεί σήμερα η βλάβη.

Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ούτως ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί. Επίσης σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα