Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβαινόντων

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβαινόντων
Αργολικές Ειδήσεις

Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ανέσυρε τις σορούς των δύο Ρώσων επιβαινόντων και του Έλληνα χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου, που κατέπεσε ανοιχτά του Πόρου.

Τρεις σοροί ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου – Γαλατά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο Ρώσοι και ο Έλληνας χειριστής του.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου. Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Από τη σύγκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια, προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί.

Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο.

Παράλληλα μεταφέρονται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιδιορθωθεί σήμερα η βλάβη.

Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ούτως ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί. Επίσης σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα