Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένταση και σκληρή καταστολή στη συγκέντρωση – Προσήχθη και ο γιος του, Έκτορας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένταση και σκληρή καταστολή στη συγκέντρωση – Προσήχθη και ο γιος του, Έκτορας

Δεύτερη μέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να διαλύουν προγραμματισμένη συγκέντρωση για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Προσήχθη ο γιος του, Έκτορας.

Δεύτερη μέρα ξύλου, χημικών και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, όπου η αστυνομία επιχείρησε αρχικά να αποτρέψει και εν τέλει διέλυσε προγραμματισμένη (για τις 12 το μεσημέρι) συγκέντρωση για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 200 ατόμων επιχείρησε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος για τον Κουφοντίνα, ωστόσο δεν τους επετράπη από την Αστυνομία και απωθήθηκαν.

Στη συνέχεια πέρασαν απέναντι στην οδό Ερμού απ’ όπου απωθήθηκαν ξανά, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη όπου απωθήθηκαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χρήση νερού από το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας και μία μικρή μερίδα διαδηλωτών κινήθηκε προς την οδό Ακαδημίας όπου επίσης μεταβαίνουν αστυνομικοί για να τους απωθήσουν.

Αστυνομικοί εμφανίζονται να αρπάζουν πανό από τους διαδηλωτές, να κάνουν χρήση χημικών, την ώρα που το υδροβόλο όχημα πετούσε νερό στο πλήθος. Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με τους συγκεντρωμένους να διαχωρίζονται προς τις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

Προσήχθη ο Έκτορας Κουφοντίνας

Ελάχιστοι διαδηλωτές που είχαν παραμείνει στην οδό Ακαδημίας, κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια όπου και διαλύθηκαν.

‘Εγιναν 29 προσαγωγές, ανάμεσά τους και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας.

Από τους 29 προσαχθέντες συνελήφθησαν 7 άτομα για κατά περίπτωση παραβάσεις και σε όλους τους προσαχθέντες και συλληφθέντες επιδόθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων για Covid. Ανάμεσα στους προσαχθέντες που δεν συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο με τα πρόστιμα σε βάρος τους είναι και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει:

“Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της “συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα