Δήμος Θεσσαλονίκης: Προχωρά στη λειτουργία Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας

Διαβάζεται σε 2'
Δήμος Θεσσαλονίκης: Προχωρά στη λειτουργία Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας
Θεσσαλονίκη Pride MOTIONTEAM/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

“Η βία δεν έχει καμία θέση σ’ αυτή την πόλη” τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ανακοινώνοντας την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας.

Στη λειτουργία Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας και σε ενημερωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη σε βάρος μελών της ΛΟΑΤΚΙ, τα συνθήματα εναντίον των πολιτικών κατά την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στο «Ολύμπιον» και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Η βία δεν έχει καμία θέση σ’ αυτή την πόλη. Ιδιαίτερα όταν προκαλείται παραβιάζοντας τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα, το δικαίωμα της ζωής και της αξιοπρέπειας”, δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, καταδικάζοντας τις επιθέσεις.

Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε πως τα φαινόμενα αυτά δεν πρόκειται να μας πτοήσουνκαι ανακοίνωσε τα “πρώτα βήματα” και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την πλευρά του δήμου. Δήλωσε πως θα λειτουργήσει Παρατηρητήριο Νεανικής και Οπαδικής Βίας, τονίζοντας πως “πρέπει να προλάβουμε όλο αυτό το κακό”. Παράλληλα, πρόσθεσε πως μέσω της αντιδημαρχίας Παιδείας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης ενάντια σε κάθε μορφής βία.

Στη διάρκεια των ανακοινώσεων του, ο κ. Αγγελούδης συνεχάρη τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα για την προσπάθεια που έκαναν να καθαρίσει άμεσα η πόλη μετά τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης και τη χθεσινή παρέλαση των καρναβαλιστών. Ιδιαίτερα για την τελευταία εκδήλωση, που έγινε παρουσία πλήθους μασκαράδων και ξεκίνησε από ένα διαδικτυακό κάλεσμα, ο δήμαρχος τόνισε πως ανοίγει ένας διάλογος ώστε του χρόνου να γίνει κάτι συντεταγμένα, να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα και να δημιουργηθεί ένας θεσμός.

Ο κ. Αγγελούδης ενημέρωσε τέλος για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς για την αδειοδότηση των 15 παιδικών σταθμών, για τη δημιουργία σχολείων, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κρηνών της ‘Ανω Πόλης, αλλά και για την ενίσχυση της καθαριότητας για νυχτερινή αποκομιδή με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ το οποίο διεκδικεί ο δήμος από την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα