Δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο “Αγία Σοφία”

Δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο “Αγία Σοφία”
Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". eurokinissi

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα που αφορούν σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικους ασκήθηκε σε βάρος του τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα είναι πλέον εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, ο οποίος φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικα παιδιά μέσα στο ίδρυμα.

Μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περίπου 20 ημερών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα κακουργηματικής φύσης της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος αμέσως μετά τις καταγγελίες βρέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέων ποινικής δίωξης. Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται ενώπιον τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ κατά πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι για τις καταγγελίες είχε διενεργηθεί και ΕΔΕ, με το πόρισμα να αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανηλίκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα