Δολοφονία Καμπανού: Σήμερα η απόφαση για τους 12 – Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Δολοφονία Καμπανού: Σήμερα η απόφαση για τους 12 – Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛΑΣ
Άφιξη των γονιών του Άλκη Καμπανού στη δίκη για τη δολοφονία του INTIME NEWS

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν οι 12 κατηγορούμενοι για την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Σε μαζική συγκέντρωση έχει καλέσει ο Α.Σ. Άρης. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ.

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν πριν από λίγα λεπτά οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, καθώς σήμερα, Πέμπτη (6/7), αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του thesstoday.gr, οι 12 κατηγορούμενοι εισήλθαν στο Μέγαρο από την είσοδο του υπογείου γκαράζ των δικαστηρίων. Ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η υπόθεση φτάνει στο τέλος της.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο δικαστικό μέγαρο έφτασαν και οι γονείς του Άλκη, καθώς και ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας.

Άφιξη των γονιών του Άλκη Καμπανού στη δίκη για τη δολοφονία του INTIME NEWS

Όπως μεταφέρει το thesstoday.gr, συνήγορος είπε ότι “η σημερινή ημέρα είναι βαριά και για τους 12 κατηγορούμενους γιατί είναι η μέρα απόδοσης των ευθυνών”, ενώ επεσήμανε πως οι 12, επέδειξαν θράσος από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία.

“Από την πρώτη μέρα έχουν επιδείξει ακραία ασέβεια προς τον αείμνηστο Άλκη και την οικογένειά του και απέναντι στην ελληνική κοινωνία που εκδικάζει σήμερα τη δίκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα που έδειξαν οι 12 μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου τους τελευταίους πέντε μήνες που εκδικάζεται η υπόθεση, τόνισε “από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα προσπάθησαν να παραπλανήσουν, είχαν πραγματικά μια θρασύτητα, η οποία όχι απλά τους εκθέτει αλλά ειλικρινά μας έφερε όλους σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

“Δώδεκα νέα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους που πολλές φορές ξεπέρασαν τα όρια και κατέθεσαν ακόμη και σε συγγενείς των θυμάτων και να έχουν το θράσος όλοι να λένε ότι εκεί είμαστε τα είδαμε όλα αλλά κανείς απ’ εμάς δεν μαχαίρωσε. Αυτό είναι το χειρότερο στην υπόθεση αυτή. Ενάμιση χρόνο τώρα δοκιμάζεται η ελληνική κοινωνία απέναντι σε αυτή τη θρασύτατη συμπεριφορά“, πρόσθεσε.

Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει σήμερα για την ποινή των 12 που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Στην τελευταία συνεδρίαση, έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απηύθυνε ερώτηση προς τους κατηγορούμενους εάν θέλουν να κάνουν κάποια τελευταία τοποθέτηση, πριν αποσυρθεί το δικαστήριο. Ένας – ένας οι κατηγορούμενοι πήραν το λόγο και ζήτησαν για μία ακόμη φορά συγγνώμη από την οικογένεια του Αλκη και την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή και των 12 εμπλεκόμενων προσώπων για τη δολοφονία του 19χρονου, καθώς και την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας θα βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίος οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά θα κάθονται συγγενείς των κατηγορούμενων.

Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο απήθυνε προς τα μέλη και τους οπαδούς του ο Α.Σ. Άρης και σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα ως ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

“Καλούμε τον κόσμο του Άρη να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον Άρη. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας και την αποφυγή κινδύνων έντασης.

Τα 33′ πριν τη δολοφονία του Άλκη

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα