Δολοφονία Τοπαλούδη: “Την πέταξαν σαν μπάζο, σαν σακίδιο”

Δολοφονία Τοπαλούδη: “Την πέταξαν σαν μπάζο, σαν σακίδιο”
Η μητέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη Eurokinissi

"Αν ήμουν στη θέση τους, θα είχα αυτοκτονήσει", ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της Τοπαλούδη κατά τη διάρκεια της δίκης, αναφερόμενη στους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της κόρης της.

Η Ελένη Τοπαλούδη ήταν «ό,τι πιο όμορφο» στη ζωή της, ήταν η χαρά της και το μόνο που επιθυμεί σήμερα είναι η δικαίωση. Η μητέρα της φοιτήτριας, υποβασταζόμενη και με εκρήξεις θυμού, ξέσπασε πολλές φορές στη δικαστική αίθουσα. «Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ…θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» φώναξε προς τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της κόρης της, τονίζοντας: «αν ήμουν στη θέση τους, θα είχα αυτοκτονήσει».

Η μητέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη Eurokinissi

Η γυναίκα κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως οι κατηγορούμενοι «ξεγέλασαν το παιδί μου και το οδήγησαν στο άνδρο της ακολασίας». Δήλωσε σίγουρη ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν θύμα ενέδρας, λέγοντας: «Αυτά τα κοπρόσκυλα! Τα καρκινώματα. Τι θα απολογηθούν στο Θεό και στην κοινωνία (…) Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει. Έφαγαν το παιδί μου τα τέρατα, οι δολοφόνοι που κάθονται χωρίς ντροπή ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά. Είναι γεννημένη τέρατα. Αν ήταν στη ζούγκλα η Ελένη θα γλίτωνε. Την πέταξαν σαν μπάζο, σαν σακίδιο».

Στο βήμα του μάρτυρας βρέθηκε και ο πατέρας της, ο οποίος είπε: «Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη , είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια». Μάλιστα, στράφηκε σε βάρος των γονιών των κατηγορουμένων: «Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους. Έτσι, θα είχαν προστατεύσει τη κόρη μας γιατί αν δεν ήταν το δικό μας παιδί θα ήταν ένα άλλο. Μακάρι η Ελένη να ήταν ζωντανή και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο ούτε εμείς ούτε οι κατηγορούμενοι».

Το παραπεμπτικό βούλευμα

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου του 2018, «οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση ενώ επιπλέον επιχείρησαν να τη θανατώσουν και διά στραγγαλισμού».

Η φρίκη που φαίνεται να έζησε η φοιτήτρια, περιγράφεται αναλυτικά στο δικαστικό έγγραφο. Η προσπάθειά της να αμυνθεί, οι παρακλήσεις της να την αφήσουν ελεύθερη, η βιαιότητα που δέχθηκε. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις. Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της».

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι, 19 και 21 ετών, στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως η ερωτική συνεύρεση με το άτυχο κορίτσι υπήρξε συναινετική. Παράλληλα, επέρριψαν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για την ανθρωποκτονία επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του το ρόλο του απλού παρατηρητή «αδύναμου δήθεν να αντιδράσει στο βίαιο ξέσπασμα του συγκατηγορουμένου του».

Κατά τη διάρκεια της δίκης ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στο δικαστήριο. «Δεν ντρέπεστε λίγο; Για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό , αν δεν ήταν η Ελένη θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι» φώναξε αφού πρώτα οι δύο κατηγορούμενοι προχώρησαν σε δηλώσεις επί της ενοχής.

Μέσω του συνηγόρου του ο νεαρός Ροδίτης κατηγορούμενος, δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στην δολοφονία, ενώ ο συγκατηγορούμενος του Αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών .
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα