Echo: Αυτός είναι ο εκπαιδευμένος σκύλος που εντόπισε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι
***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** Το σημείο των ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι INTIME

Ο Echo, ο εκπαιδευμένος σκύλος που έχει ειδικότητα στην ανίχνευση βιολογικού υλικού, εντόπισε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ο «Echo» κατάφερε να εντοπίσει το άψυχο σώμα του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ομάδα Anubis Coldcase Κ9 Τeam που ειδικεύεται στον εντοπισμό αγνοουμένων, ζωντανών ή νεκρών, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έρευνας, «μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο επικεφαλής της ομάδας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για την διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024. Σήμερα, 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σορός αγνώστου ταυτότητας από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo. Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση».

Ο Echo είναι ένας Βελγικός Ποιμενικός 3,5 ετών, εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και πιστοποιήθηκε στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τον εκπαιδευτή του, που μίλησε στο Action24, έχει ειδικότητα στην ανίχνευση βιολογικού υλικού. Ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, εκπαιδευτής του Echo, ανέφερε πως στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε έξι ώρες έρευνας με τον σκύλο και οι υπόλοιπες ώρες αφορούσαν ανάλυση των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία γνωστοποίησε πως θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλή εκπαιδευτή του και την εθελοντική Ομάδα Anubis Coldcase Κ9 Τeam. «Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα