Έφοδος της Αστυνομίας για κόντρες στη Λ. Μαραθώνος
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από τους νεαρούς μόλις εκείνοι τους είδαν
- 13 Μαρτίου 2015 18:20
Έφοδο πραγματοποίησε χθες το βράδυ η Αστυνομία στη Λ. Μαραθώνος στο Γέρακα για να αποτρέψει την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων από πλήθος νεαρών.
Στη μικτή ισχυρή αστυνομική δύναμη συμμετείχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας.
Η εικόνα που ήρθε αντιμέτωπη αυτή η πολυπληθής αστυνομική δύναμη ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί 500 άτομα, οι οποίοι είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, προκείμενου να διενεργήσουν αυτοσχέδιους αγώνες με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από τους νεαρούς μόλις τους είδαν, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να τοποθετήσουν ακόμα και οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα, για να εμποδίσουν την επέμβαση της Αστυνομίας.
Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί μάλιστα σε νοσοκομείο.
Από την περιοχή προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα, ενώ συνελήφθη ένας νεαρός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και παρακώλυση συγκοινωνιών.
Πρόσθετα, από τους άντρες της Τροχαίας βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε νεαρούς οδηγούς που συμμετείχαν στις «κόντρες».