Έκλεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το ΕΚΚΕ – Μια σύλληψη μέχρι στιγμής

Έκλεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το ΕΚΚΕ – Μια σύλληψη μέχρι στιγμής
Στιγμιότυπο από το γραφείο του ΕΚΚΕ, μετά τη διάρρηξη. Twitter/ @ChristosDimas_

Σε μία σύλληψη και μία ταυτοποίηση στοιχείων για την κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού από το ΕΚΚΕ προχώρησε η Αστυνομία, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

“Ξάφρισαν” ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών τις ημέρες γύρω στις 15 Αυγούστου και η αστυνομία ήδη έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη και μια ταυτοποίηση στοιχείων.

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σημειώνοντας ότι έχουν συμπεριληφθεί δράσεις για το ΕΚΚΕ, συνολικού προυπολογισμού 6.868.831 ευρώ στις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ προβλέπεται και η μεταστέγαση του Κέντρου σε ένα νέο, ασφαλές, ιδιόκτητο κτίριο.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter:

“Επισκέφθηκα χθες (19/08) το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών όπου ενημερώθηκα από τον Αστυνομικό Διευθυντή, Κανέλλο Νικολάου, τον πρόεδρο του ΕΚΚΕ Νίκο Δεμερτζή και εργαζόμενους του Κέντρου για τις διαρρήξεις και τις κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού που έγιναν στο ΕΚΚΕ μέσα στο 15 Αύγουστο. Η Αστυνομία με συντονισμένες κινήσεις κατάφερε και προχώρησε σε μία σύλληψη και μία ταυτοποίηση στοιχείων και θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση τους”.

“Όσον αφορά το ΕΚΚΕ έχουμε συνεργαστεί με τη διοίκηση στενά τον τελευταίο χρόνο και έχουμε συμπεριλάβει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 6.868.831 ευρώ στις προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται και η μεταστέγαση του σε ένα νέο, ασφαλές, ιδιόκτητο κτίριο”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα της UNESCO και αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που θεραπεύει τις κοινωνικές επιστήμες. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από την γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα