ΕΚΠΑ: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο τμήμα ΜΜΕ

ΕΚΠΑ: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο τμήμα ΜΜΕ
Καποδιστριακό Eurokinissi

Φοιτητές του τμήματος ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεντρώνουν καταγγελίες για φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης. Σε εξέλιξη οι διαδικασίες "για την απομάκρυνση μέλους του διδακτικού προσωπικού για λόγους παρενόχλησης και εκφοβισμού".

Καταγγελίες για φαινόμενα “φαινόμενα έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης“, τα οποία όπως αναφέρουν “παρατηρούνται εδώ και καιρό” συγκεντρώνουν μέσω ειδικής φόρμας φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα του Tμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Μάλιστα, τονίζουν πως “οι διαδικασίες για την απομάκρυνση μέλους του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος μας ΕΜΜΕ για λόγους παρενόχλησης και εκφοβισμού είναι σε εξέλιξη”, ενώ σε νέα σημερινή τους ανακοίνωση γνωστοποιούν πως “στις 26/2 θα πραγματοποιηθεί επίσημη διαδικασία με ακαδημαϊκούς από το ΕΚΠΑ οι οποίοι θα επιληφθούν του ζητήματος για συγκεκριμένα περιστατικά που σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση από συγκεκριμένο μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος μας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:

“Με έναυσμα το έργο της Φοιτητικής Πρωτοβουλίας Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), η οποία συστάθηκε μετά τη διαρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορών για περιστατικά έμφυλης βίας, που έλαβαν χώρα εντός της Α.Σ.Κ.Τ., μεταξύ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής και μη παρενόχλησης ή κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ άλλων και στον ευρύτερο Πανεπιστημιακό χώρο, κρίνουμε, ως φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ, επιτακτική τη δραστηριοποίησή μας, προκειμένου να δώσουμε ορατότητα σε ένα φαινόμενο που αποδεικνύεται ότι υπάρχει και στο Τμήμα μας. Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, συνιστούν δυστυχώς για το Τμήμα μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων -ιδίως φοιτητριών- έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Καλούμε όποιο άτομο, είτε πρόκειται για τωρινό, είτε για παλαιότερο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχει βιώσει στο Τμήμα ΕΜΜΕ περιστατικό που αφορά έμφυλη διάκριση, σεξουαλική και μη παρενόχληση ή κακοποίηση από άλλο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, να επικοινωνήσει μαζί μας email: [email protected]

Η επώνυμη καταγραφή συνίσταται προκειμένου να εξεταστεί από την ομάδα μας ως φοιτητές του ΕΜΜΕ οποιαδήποτε δυνατότητα ατομικής ή συλλογικής αντίδρασης στο καταγραφόμενο περιστατικό εφόσον υπάρχει αυτή η πρόθεση. Οι εμπειρίες μας συγκλίνουν, και με συλλογική δράση μπορούμε να τις αναδείξουμε και να εγείρουμε τις προσήκουσες διαδικασίες.

Παράλληλα, είναι δυνατόν να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, που στόχο έχει τη συλλογή καταγραφών για ανάλογα περιστατικά, με σκοπό την ΑΝΩΝΥΜΗ δημοσιοποίησή τους για την ανάδειξη του προβλήματος και των διαστάσεών του. Επαναλαμβάνουμε ωστόσο την προτροπή μας προς οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να καταγράψει την εμπειρία του, να το πράξει επώνυμα.

Η εμπιστευτική διασφάλιση και το απόρρητο των καταγραφών είναι απαραίτητα και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτικότητα και προσωπικότητα των μαρτύρων

**Η δημοσίευση των ανώνυμων καταγραφών θα γίνεται με απόκρυψη των στοιχείων που ”φωτογραφίζουν” τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, για την νομική προστασία των ατόμων που στέλνουν τα περιστατικά αλλά και της σελίδας**“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα