Ελ. Βενιζέλος: Οι πρώτες αφίξεις τουριστών, οι έλεγχοι και ποιοι μπαίνουν σε καραντίνα

Ελ. Βενιζέλος: Οι πρώτες αφίξεις τουριστών, οι έλεγχοι και ποιοι μπαίνουν σε καραντίνα

Έφτασαν στην Ελλάδα τη Δευτέρα οι πρώτες διεθνείς πτήσεις μετά την περίοδο του κλεισίματος του αεροδρομίου. Τουρίστες αλλά και Έλληνες από το εξωτερικό εξετάστηκαν στο αεροδρόμιο, όπως είπαν στο News 24/7.

Πτήσεις από Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία ήταν οι πρώτες που έφτασαν, σήμερα Δευτέρα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριο Βενιζέλος, μετά την άρση του απαγορευτικού.

Τουρίστες, άνθρωποι που έφτασαν στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και Έλληνες που πέρασαν αυτό το διάστημα της πανδημίας στο εξωτερικό, εξετάστηκαν στο αεροδρόμιο με rapid test. Συγκεκριμένα, η εξέταση έγινε με επίχρισμα σάλιου. Στη συνέχεια οι επιβάτες άφησαν τα στοιχεία τους στις υπηρεσίες του αεροδρομίου και θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες για το αποτέλεσμα.

Όσοι επιβάτες φτάνουν από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ολλανδία, μπορούν να κινούνται ελεύθερα στη χώρα, ενώ σε 7ημερη καραντίνα ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να παραμείνουν μόνο όσοι έφτασαν με πτήσεις transit από χώρες όπως η Βρετανία. Οι υπόλοιποι θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα των τεστ, σύμφωνα με τους υγειονομικούς που τους εξέτασαν, μέχρι αύριο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους εισέρχονται στους χώρους του αεροδρομίου, είτε ως επιβάτες, είτε για να περιμένουν κάποιον συγγενή ή φίλο.

Τέλος, υπάλληλοι του Ελευθέριος Βενιζέλος, βρίσκονται στον χώρο των αφίξεων και μοιράζουν προστατευτικές μάσκα και αντισηπτικό στους επιβάτες που φτάνουν στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα