“Ένα Γλυκό Ξημέρωμα”: Η κατοχική Αθήνα σε κόμικ

“Ένα Γλυκό Ξημέρωμα”: Η κατοχική Αθήνα σε κόμικ

Μία εξαιρετική ιδέα πήρε σάρκα και οστά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κόμικ "Ενα γλυκό ξημέρωμα" παρουσιάζει την κατοχική Αθήνα όπως δεν θα περίμενε κανείς.

Τι συνέβαινε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής; Πώς ήταν η ζωή κάτω από τη γερμανική μπότα; Ποιοι και πώς αντιστάθηκαν; Και ποιοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή; Μα, πάνω απ’ όλα, πώς ήρθε η απελευθέρωση;

Δεκατέσσερις Έλληνες δημιουργοί κόμικς, μπρος στο δέος και τον αποτροπιασμό που γεννά η τρομακτική διάσταση του εγκλήματος, αντιτάσσουν τη μνήμη, προτάσσουν τη γνώση και παρακινούν σε εγρήγορση.

Γράφουν και σχεδιάζουν οι: Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Δημήτρης Καμένος, Λέανδρος, Τάσος Μαραγκός, Θοδωρής Μπαργιώτας, Αλέξια Οθωναίου, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πέτρου, Soloup, Γιώργος Φαραζής, Πέτρος Χριστούλιας.

Επιμέλεια: Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Κουκουλάς.

Παρουσίαση

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης» στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, θα γίνει η παρουσίαση για το “ Ένα Γλυκό Ξημέρωμα”. Θα μιλήσουν οι επιμελητές της έκδοσης, Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης και Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός και συγγραφέας, καθώς και όσοι εκ των δημιουργών θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα