Energa: Ομόφωνη απαλλαγή Αντωνόπουλου από τις κατηγορίες του Αριστείδη Φλώρου

Energa: Ομόφωνη απαλλαγή Αντωνόπουλου από τις κατηγορίες του Αριστείδη Φλώρου
Δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του δικηγόρου Γεώργιου Αντωνόπουλου για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν μετά από τις καταγγελίες του στελέχους της Energa, Αριστείδη Φλώρου.

Την απαλλαγή του δικηγόρου, πρώην νομικού συμβούλου της ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία για την υπόθεση της καταγγελόμενης από το άλλοτε στέλεχος της ENERGA, Αριστείδη Φλώρο, απόπειρα εκβίασης του, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Ο κ. Αντωνόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες και εν συνεχεία προσωρινά κρατούμενος για ένα εξάμηνο, μετά από καταγγελίες του Αριστείδη Φλώρου περί κυκλώματος δικηγόρων και κρατουμένων που τον εκβίαζαν, υπόθεση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα ως “μαφία των φυλακών”.

Ο επιχειρηματίας Φλώρος έχει καταδικαστεί με αναστολή σε 5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση της Energa-Hellas Power, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, οι υπεύθυνοι των οποίων δικάστηκαν για αδικήματα που αφορούσαν υπεξαίρεση χρημάτων του Δημοσίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον έχει καταδικαστεί και σε κάθειρξη 13 ετών σε πρώτο βαθμό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Φλώρου, ο οποίος έχει παραμείνει στην φυλακή για περίπου 3 χρόνια, ενόσω βρισκόταν κρατούμενος εκβιάστηκε από την πλευρά του κ. Αντωνόπουλου και δικηγόρων του.

Αντικείμενο εκβίασης, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ήταν ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, που έπρεπε να καταβάλλει ώστε κρατούμενοι κατηγορούμενοι για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ και εν συνεχεία συνεργάτη του ΔΕΣΜΗΕ Αντωνόπουλου, να αποσύρουν τον ισχυρισμό τους ότι με εντολή Φλώρου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον δικηγόρο. Η υπόθεση πυροδοτήθηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία του συνηγόρου του Αριστείδη Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και η έρευνα για το καταγγελόμενο κύκλωμα έγινε από τον εφέτη αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας και εγκληματικής δράσης οργανώσεων.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο συνήγορος του κ. Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την απαλλαγή του εντολέα του αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος κατέστη κατηγορούμενος μόνο από μια κωμικού περιεχομένου μήνυση του Αριστείδη Φλώρου και από τις μαρτυρικές καταθέσεις των δικηγόρων του. Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Ευτύχιου Νικόπουλου κατεξευτελιζόμενος μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων και κατεστράφη επαγγελματικά και κοινωνικά, οδηγούμενος στις φυλακές Κορίνθου σαν τον πλέον επικίνδυνο κακοποιό, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του γνωστοί δικηγόροι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος συνελήφθησαν με εξευτελιστικά εντάλματα συλλήψεως στην Αθήνα και στα Ιωάννινα αντίστοιχα και αφέθησαν ελεύθεροι, αφού κατεξευτελίστηκαν με υποτιμητικούς περιοριστικούς όρους, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου να αντιδράσει έστω και ένας θεσμικός φορέας.

Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.. αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του κυρίου Γεωργίου Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία, λόγω του ότι απεδείχθη ότι ουδεμία σχέση είχε με οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ότι ήταν το μεγάλο θύμα αυτής της υποθέσεως, και συγχρόνως απήλλαξε από κάθε κατηγορία λόγω παραγραφής χαμηλής απαξίας πλημμελήματος τους Αλ. Λυκουρέζο και Θ. Παναγόπουλο.Σημειωτέον ότι απαλλακτική πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο Εφετών και η Εισαγγελέας Εφετών..”

Ο κ. Κούγιας αναφέρεται επίσης και στην εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί για την αντικατάσταση της κράτησης του κ. Αντωνόπουλου, η οποία ανέδειξε “ένα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, όπου Εισαγγελείς και Δικαστές είχαν αποφασίσει την προσωρινή κράτηση του κου Γεωργίου Αντωνόπουλου και την απόδοση σε αυτόν κακουργηματικών κατηγοριών, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας, (εννοεί τον Αριστείδη Φλώρο) τον οποίο στις φυλακές είχαν επισκεφθεί 36 δικηγόροι, υπουργοί, γραμματέας υπουργικού συμβουλίου (ο Τάκης Μπαλτάκος) και βουλευτές, ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μολονότι κατηγορούνταν και ήταν κρατούμενος για υπεξαίρεση 236 εκ. ευρώ σε βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, εκ των οποίων περί τα 150 εκ. ευρώ παρέμεναν άφαντα, αποφυλακίστηκε και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε τολμήσει να καταθέσει εις βάρος μου αγωγή αποζημιώσεως 100 χιλ ευρώ, για τον τρόπο που υπερασπίστηκα τον κο Γεώργιο Αντωνόπουλο, αλλά ευτυχώς για την ελληνική Δικαιοσύνη η αγωγή του απορρίφθηκε”.

Η εκδοχή του κ. Αντωνόπουλου για τους λόγους εμπλοκής του από τον κ. Φλώρο στην “μαφία των φυλακών” είναι πως ανάγονται στην περίοδο που το αποκαλούμενο σκάνδαλο Energa Hellas Power” οδηγούνταν σε δίκη.

Σε υπόμνημα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής:

“Μετά την αμετάκλητη παραπομπή του Αριστείδη Φλώρου και του περιβάλλοντός του για τις σοβαρές σε βαθμό κακουργήματος αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ξεκίνησαν οι διαδοχικές προσεγγίσεις και πιέσεις προς το πρόσωπό μου από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους εντεταλμένους των κατηγορουμένων, προκειμένου να υποκύψω στην παράλογη και σε βάρος των συμφερόντων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ απαίτησή τους να απέχω από την παράσταση πολιτικής αγωγής στην επικείμενη ποινική δίκη και αντ’ αυτού να προωθήσω την υπαγωγή της διαφοράς στη διαδικασία της διαιτησίας, η οποία, όμως, και με θετική έκβαση δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη από το Δημόσιο των οφειλόμενων από τις ως άνω εταιρείες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που προήλθαν ως παράνομος πλουτισμός από το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου είχε εκρεύσει στο εξωτερικό και δη σε λογαριασμούς τρίτων εταιρειών στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ –Κονγκ, ήτοι χώρες που δεν έχουν παράσχει μέχρι σήμερα καμία δικαστική συνδρομή”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα