Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ναι τις γδύσαμε, αλλά το έκανε γυναίκα αστυνομικός

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ναι τις γδύσαμε, αλλά το έκανε γυναίκα αστυνομικός
Περιπολικά της αστυνομίας (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ουσιαστικά επιβεβαίωσε την καταγγελίων κοριτσιών ότι η σωματική έρευνα εναντίον τους έφτασε μέχρι την αφαίρεση των εσωρούχων.

Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσει σωματική έρευνα που έφτασε μέχρι το ξεγύμνωμα και την αφαίρεση εσωρούχων και να περάσει στην αντεπίθεση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επιβεβαίωσε την καταγγελία γυναικών ότι τις ανάγκασαν να γδυθούν. Απλώς, τονίζει η Ενωση, την έρευνα στα απόκρυφα σημεία την έκανε… γυναίκα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ένωσή μας αποφεύγει να μπαίνει στη διαδικασία να απαντάει σε ανυπόστατα δημοσιεύματα με περιεχόμενο συκοφαντικό για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και περισσότερο για τη τοπική Αστυνομία του Ηρακλείου, υπάρχουν όμως στιγμές που αυτό επιβάλλεται για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και η Κοινωνία να καταλαβαίνει τις προθέσεις κάποιων και τα προσωπικά οφέλη που προσπαθούν να καρπωθούν από τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Από χθες 10-02-2021 έχει λάβει δημοσιότητα ανώνυμη ανυπόστατη καταγγελία σε μερίδα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου όπου συμπολίτισσές μας αυτοαποκαλούμενες ως ‘’ καλλιτέχνιδες της γειτονιάς μας’’, με τίτλους σε ανυπόγραφα φυσικά άρθρα ‘’δημοσιογράφων’’ του τύπου ‘’ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ’’ στήνοντας λαϊκά δικαστήρια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον βωμό των click.

Και ερχόμαστε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Τις τελευταίες ημέρες άτομα του αναρχικού χώρου νυχτερινές ώρες με σπρέι έχουν γράψει σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (Ιερός Ναός Αγίου Μηνά, πολιτικά γραφεία Βουλευτών κλπ) συνθήματα υβριστικά αλλά και συμπαράστασης σε κατάδικους τρομοκράτες δολοφόνους αθώων συμπολιτών μας, προκαλώντας και παράλληλα φθορές.

Για ποιο λόγο οι καταγγέλλουσες περιφέρονταν στην πόλη του Ηρακλείου στις 23.00 ενώ από τις 21.00 ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας έχοντας βεβαίωση μετακίνησης για φαρμακείο!!! (χωρίς φυσικά να έχουν στην κατοχή τους φάρμακο ή απόδειξη αγοράς τους και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το πλησιέστερο εφημερεύον φαρμακείο) με τσάντες γεμάτες σπρέι διαφόρων χρωμάτων και αποχρώσεων που ορισμένα μάλιστα δεν χωρούσαν είχαν κρύψει μέσα στα ρούχα τους; Προφανώς για να δημιουργούν τα “καλλιτεχνήματά” τους στις γειτονιές του Ηρακλείου (στους τοίχους των γειτονιών για την ακρίβεια) ως ‘’ καλλιτέχνιδες της γειτονιάς μας’’ όπως αυτοαποκαλούνται.

Αναφέρουν ότι αστυνομικοί τις ανάγκασαν να αφαιρέσουν τα εσώρουχά τους, εντέχνως όμως δεν αναφέρουν ότι η σωματική έρευνα έγινε από γυναίκα αστυνομικό, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν σεξιστικό αίσθημα. Πιθανόν πιστεύουν ότι πρέπει να εξαιρούνται από κάθε φύσεως ελέγχου από αστυνομικές αρχές και να δρουν ανεξέλεγκτα ή αν νομίζουν ότι λίγες φορές σε σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς έχουν βρεθεί σε απόκρυφα σημεία πειστήρια εγκληματικών ενεργειών (ναρκωτικά, όπλα κ.λ.π.) είναι γελασμένες.

Οι καταγγέλλουσες για ποιο λόγο δεν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη αλλά προτίμησαν να καταγγείλουν το περιστατικό με ανώνυμη καταγγελία γεμάτη γενικόλογα; Τη καταγγελία γιατί την έκαναν αφού ενημερώθηκαν ότι η ένστασή τους (που σημειωτέον πήγε στο σωστό e-mail ) απορρίφθηκε και όχι πριν;

Όλες οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία, και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους τους πολίτες.

Και όλα αυτά σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας οι οποίοι πειθαρχημένα και σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική αστυνομία εφαρμόζουν όλα τα μέτρα ώστε ο τόπος μας να βγει το συντομότερο από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συντάκτες, οι οποίοι στον βωμό των click και των εντυπώσεων, ότι αμέλησαν να κάνουν την δημοσιογραφική τους έρευνα, να ακούσουν και τις δύο πλευρές δηλαδή ως οφείλει ένας σωστός και επαγγελματίας δημοσιογράφος προσπαθώντας μονόπλευρα να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη με βαρύγδουπους τίτλους.

Η Ένωσή μας θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο να προστατεύσει το κύρος της τοπικής αστυνομίας από τέτοιες καταδικαστέες από το σύνολο της Κοινωνίας ενέργειες και η τοπική αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει σωστά τη δουλεία της όπως κάνει τόσα χρόνια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα