Ένταση και μολότοφ στο Σύνταγμα

Ένταση και μολότοφ στο Σύνταγμα
Demonstration by workers` unions against the voting of the new Multibill of the third evaluation, in Athens, on January 15, 2018 / , , 15 , 2018 Sooc

Μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές, πέτρες και χημικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης

Κορυφώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου, με επεισόδια μικρής έκτασης να σημειώνονται στο Σύνταγμα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε κόσμος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ. Μπροστά από τη Βουλή διαδήλωσαν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις που αντιτίθενται στο Πολυνομοσχέδιο.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Στη συνέχεια,  με πορεία, τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν για το Σύνταγμα.

 

Το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Ο “χορός” των συλλαλητηρίων άνοιξε το μεσημέρι με τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγη ώρα μετά, εργαζόμενοι στο δημόσιο, δάσκαλοι, γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων, εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κ.α. πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Σταδίου προς τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Στάση εργασίας 09.00 με 11.00 πραγματοποιήθηκε και από τους δικαστικούς λειτουργούς.

“Πρόκειται για ένα αντιδραστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο. Εμπεριέχεται η ρύθμιση για την απεργία που αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό αλλά και ζητήματα όπως οι πλειστηριασμοί. Θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα” δήλωσε στο News 24/7 ο Αντωνης Κουρούκλης, πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

“Προσπαθούν να μειώσουν με κάθε τρόπο οποιοδήποτε εισόδημα και οποιαδήποτε δυνατότητα έχουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Η ελληνική οικογένεια δεν έχει νηπιαγωγεία, δεν έχει παιδικούς σταθμούς και τώρα καταργείται το κίνητρο των επιδομάτων. Θελουμε να μας αφήσουν να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας” τόνισε από την πλευρά της το μελος του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας πολυτέκνων και μητέρα 6 παιδιών, Δήμητρα Αγγελη.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, ωστόσο τούς εμπόδισε διμοιρία των ΜΑΤ. Υπήρξε ένας μικρός διαπληκτισμός μεταξύ του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και του επικεφαλής της διμοιρίας, το περιστατικό όμως έληξε γρήγορα χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.15.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου, με αιχμή του δόρατος τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της απεργίας με 24ωρη απεργία.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version