Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών και προσφύγων στο Φαρμακονήσι

Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών και προσφύγων στο Φαρμακονήσι
Σκάφος του Λιμενικού Eurokinissi/Διονύσης Ανδρόνικος

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το πρωί της Κυριακής (9/9) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 14 επιβάτες.

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τους, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε.

Επίσης το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου για την αποβίβαση ικανού αριθμού αλλοδαπών επί των βορειοανατολικών ακτών ν. Φαρμακονησίου.

 Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίζοντας ημιβυθισμένη πνευστή λέμβο, ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε σκάφος της δύναμης Frontex. Οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη ν. Λέρο και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Λέρου Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα