Εξάρχεια: Ντοκουμέντα από την επίθεση ΜΑΤ σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ

Διαβάζεται σε 2'
Δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια
Δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια EUROKINISSI

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια το βράδυ της Τετάρτης. Βίντεο – ντοκουμέντα από την στιγμή της επίθεσης.

Από σκηνές καταστολής σημαδεύτηκε άλλη μια 6η Δεκέμβρη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού πριν από 15 χρόνια.

Αυτή τη φορά, θύματα των επιθέσεων των ΜΑΤ έπεσαν, όπως καταγγέλλουν, φωτορεπόρτερ, με τις καταγγελίες να επιβεβαιώνουν βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media.

Ανάμεσά τους, ο γνωστός φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος σε σχετική ανάρτησή του στο facebook έγραψε: «Επίθεση των ΜΑΤ και χρήση χημικών κατά φωτορεπόρτερ. 6-12-23».

Η πορεία με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, αφού πέρασε ειρηνικά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, όπου πλέον υπάρχει μνημείο.

Στη συνέχεια, στην περιοχή των Εξαρχείων υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών, διαδηλωτές κυνηγήθηκαν από την αστυνομία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μην διστάζουν να επιτεθούν σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.

Τις παραπάνω από μία επιθέσεις κατέγραψαν χρήστες των social media σε βίντεο. Στα βίντεο, διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθεί να απωθήσει φωτορεπόρτερ που βρίσκονται έξω από πολυκατοικία που φαίνεται να βρίσκονται διαδηλωτές, ρίχνοντας χημικά με τις φυσούνες προς την κατεύθυνσή τους, ενώ τους χτυπούν και με τις ασπίδες.

Άνδρες των ΜΑΤ κυκλώνουν τους φωτορεπόρτερ, ενώ ένας αστυνομικός κλωτσάει φωτορεπόρτερ.

«Τι κάνετε;», ακούγεται να φωνάζουν φωτορεπόρτερ, ενώ ένας από αυτούς τους ψεκάζει. «Τι κάνεις; Πάτε καλά; Τι με σπρώχνεις; Είμαστε νόμιμοι. Τι εντολές έχετε; Δεν πήγε να περάσει κανένας και τον χτυπήσατε», ακούγεται να λέει μια γυναίκα φωτορεπόρτερ. «Ποιος σας έδωσε αυτές τις εντολές να χτυπάτε ανθρώπους με κάμερες!», συνεχίζει να λέει η γυναίκα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα