Φονικό στα Ανώγεια: Οδύνη στην κηδεία του Ξυλούρη μετά την βάφτιση του παιδιού του

Φονικό στα Ανώγεια: Οδύνη στην κηδεία του Ξυλούρη μετά την βάφτιση του παιδιού του
Ανώγεια. Eurokinissi

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή στα Ανώγεια. Σήμερα η κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη.

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κοιμητήριο των Ανωγείων.

Η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο σπίτι του αν και αρχική απόφαση της εισαγγελίας ήταν να οδηγηθεί κατευθείαν στην εκκλησία, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Συγγενείς και συγχωριανοί του μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να πουν το ύστατο «χαίρε», ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών.

Το πρωί έγινε η βάφτιση του ανήλικου παιδιού του, το οποίο πήρε το όνομα του παππού του αλλά και του πατέρα του. Η βάφτιση έγινε προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο πατέρας του, όπως ορίζει το έθιμο σε περίπτωση θανάτου του πατέρα αβάπτιστου παιδιού.

Τη Δευτέρα (04/05) στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη.

Στο μεταξύ ο γιος του 63χρονου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, φέρεται να είπε  πως ακουσε τον πυροβολισμό, τα ουρλιαχτά της μητέρας του και βγήκε στο δρόμο. Ο νεαρός φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προηγήθηκε λογομαχία με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη και στη συνέχεια εκείνος πήγε στο σπίτι του.

Λίγη ώρα αργότερα άκουσε τις φωνές της μητέρας του και ένα πυροβολισμό. Πήρε το όπλο και κατέβηκε στο δρόμο όπου είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός. Αμέσως, με το όπλο που κρατούσε, σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή.

Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στους αστυνομικούς του Ρεθύμνου βάζοντας τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει από το βράδυ του Σαββάτου οι άνδρες της αστυνομίας.

Οι λόγοι του καυγά δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Δύο φέρεται να είναι τα κυρίαρχα σενάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας μιας θέσης πάρκινγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα