Φωτιές στο Νοσοκομείο Νίκαιας: “Κανένας κίνδυνος δεν υπήρξε για ασθενή ή εργαζόμενο” λέει ο διοικητής

Φωτιές στο Νοσοκομείο Νίκαιας: “Κανένας κίνδυνος δεν υπήρξε για ασθενή ή εργαζόμενο” λέει ο διοικητής
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Τι απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Ανδρέας Πλεμμένος, για τις τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε 48 ώρες. Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται.

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι ασφαλές για νοσηλευόμενους και επισκέπτες, δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Ανδρέας Πλεμμένος, με αφορμή τα τέσσερα περαστικά μικρής έκτασης πυρκαγιών που σημειώθηκαν από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πλεμμένος τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του, παρά προκλήθηκαν μονάχα μικρής κλίμακας ζημιές σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του. Σημειώνει ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα φύλαξης στο νοσοκομείο, το οποίο αύριο εφημερεύει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας σε όλα τα νοσοκομεία, με σκοπό την άμεση αναβάθμισή τους. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υποδιοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Μαρία Δίπλα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την κάλυψη τυχόν κενών στο σύστημα πυρασφάλειας των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς της.

Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Οι τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Τέσσερα περιστατικά με φωτιές μέσα σε 48 ώρες σημειώθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Τρεις νέες φωτιές εκδηλώθηκαν αργά χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”. Σημειώνεται ότι στις 17 Αυγούστου είχε εκδηλωθεί ξανά πυρκαγιά σε δωμάτιο με κλινοσκεπάσματα του 2ου ορόφου.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Νίκαιας υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς, κάτι που ερευνά η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι είναι διαδοχικές οι φωτιές και σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ώρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα