Γλυκά Νερά: Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον συζυγοκτόνο – “Σκότωσε με νηφαλιότητα”

Γλυκά Νερά: Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον συζυγοκτόνο – “Σκότωσε με νηφαλιότητα”
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSI

"Εδώλιο" για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο "δείχνει" ο εισαγγελέας Πρωτοδικών. Στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τη στιγμή της δολοφονίας οδηγείται ο εισαγγελέας.

“Εδώλιο” για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο “δείχνει” ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στην πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή του προφυλακισμένου συζυγοκτόνου σε δίκη.

Στην εισήγηση αναφέρονται όλα τα πραγματικά περιστατικά και τα στοιχεία που περιλαμβάνοντας στη δικογραφία, και τα οποία οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό στο να ζητήσει να δικαστεί ο κατηγορούμενος πιλότος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της κακοποίησης ζώου σε βαθμό κακουργήματος, της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες» φέρεται να αναφέρει.

Η τελευταία κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εγγράφων είναι και η τελευταία κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στις αστυνομικές αρχές, με την οποία ύστερα από σχεδόν 40 ημέρες, ομολόγησε ότι δεν υπήρξε ποτέ ληστεία αλλά ο ίδιος ήταν αυτός που σκότωσε τη 19χρονη Κάρολαϊν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της» ενώ «η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» οδηγούν κατά τον εισαγγελέα στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τη στιγμή της δολοφονίας.

Έπνιξε την Καρολάιν σε 5 λεπτά

Αναφορικά με την ιατροδικαστική έκθεση, επισημαίνεται ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς της Κάρολαϊν, ο θάνατος της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος δε, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του.

«Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος» φέρεται να εξηγεί ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του.

Τον τελικό λόγο έχουν πλέον οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου, οι οποίοι και θα αποφανθούν με βούλευμα για την ποινική μεταχείριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα