Γονείς Άλκη Καμπανού: “Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια ηθική δικαίωση – Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων”

Γονείς Άλκη Καμπανού: “Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια ηθική δικαίωση – Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων”
Οι γονείς του Άλκη Καμπανού INTIME NEWS

Μια μεγάλη ηθική δικαίωση για τους γονείς του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε από χούλιγκαν, ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους επτά από τους 12 καταδικασθέντες.

Για ηθική δικαίωση που νιώθουν έκαναν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε επτά από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, καθώς και πολυετείς καθείρξεις στους άλλους πέντε

«Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένεια μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» δήλωσε στις κάμερες η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου, εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Άλκη ευχαρίστησε «τη Δικαιοσύνη και τον κόσμο που τούς συμπαραστάθηκε σε αυτόν τον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα, καθώς και τους δικηγόρους τους.

Όπως είπε «δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία».

Κληθείς να σχολιάσει αν χαρακτηρίζει ως εξοντωτικές τις ποινές, είπε πως οι οι ποινές ήταν στο πλαίσιο του ειδεχθούς εγκλήματος προς τον 19χρονο και τα υπόλοιπα παιδιά.

Μιλώντας, δε, για τις πιο δύσκολες στιγμές εντός της δικαστικής αίθουσας, ανέφερε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, μαζί με τη σύζυγό μου που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι επήλθε δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου».

Το δικαστήριο, υιοθετώντας ουσιαστικά την πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε για τους 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο καταδικασθέντες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου και πολυετείς καθείρξεις για τους υπόλοιπους πέντε.

Αναλυτικά οι ποινές:

  • Στον 1ο κατηγορούμενο 27 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
  • Στον 2ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 3ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 18 έτη φυλάκισης
  • Στον 4ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 18 έτη φυλάκισης
  • Στον 5ο κατηγορούμενο 24 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
  • Στον 6ο κατηγορούμενο 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 7ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 8ο κατηγορούμενο 19 έτη φυλάκισης
  • Στον 9ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 10ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 22 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20
  • Στον 11ο κατηγορούμενο ισόβια και επιπλέον 20 έτη φυλάκισης
  • Στον 12ο κατηγορούμενο 22 έτη φυλάκισης, εκτιτέα τα 20.

Σε όλους τους κατηγορούμενος επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές και πέντε χρόνια απαγόρευσης παρακολούθησης όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα.

Οι εφέσεις δεν θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά το άκουσμα της απόφασης συγγενείς και φίλοι του Άλκη Καμπανού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του Άλκη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα