Η Εριέττα Κούρκουλου αποκαλύπτει τις εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων

Διαβάζεται σε 3'
Η Εριέττα Κούρκουλου αποκαλύπτει τις εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Η επικεφαλής του «Save a Greek Stray», Εριέττα Κούρκουλου, αποκαλύπτει τι υπάρχει στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Τρίπολης και ζητά να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους.

Η φιλοζωική ομάδα «Save a Greek Stray» έκανε νέα παρέμβαση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Τρίπολης. Η επικεφαλής του, Εριέττα Κούρκουλου, βρέθηκε στο κατόπιν αιτήματος του Δήμου και αποκαλύπτει, με ανάρτηση της την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ζώα δυο μήνες μετά την τελευταία παρέμβαση της ομάδας.

Εξηγεί πως έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους «από τον Δήμαρχο Τρίπολης έως το Υπουργείο», καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου:

«Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα, όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό.

Σαν να ποτίζεις ένα γλαστράκι, τόσο ώστε το φυτό να μην πεθαίνει, αλλά ούτε και να μεγαλώνει, να φουντώνει και να ανθίζει ποτέ.

Το Σάββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν.

Πηγαίνοντας από κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφισης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε από καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων.

Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Καταμετρήσαμε 160 ζώα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω από 20 υποσιτισμένα κουτάβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί από τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταΐζαμε εμείς.

Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες.

Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ ονόματος όσων αδυνατούν.

Και φυσικά τα βλέπουν όλα τέλεια, αφού κανείς δεν έχει ασχοληθεί να τα πιάσει και να δει τους σκελετούς που κρύβονται κάτω από τα μαλλιά τους».

Η Εριέττα Κούρκουλου ολοκληρώνει, τονίζοντας πως «στην Τρίπολη καταθέσαμε πάρα πολύ χρόνο, πάρα πολύ χρήμα και το σημαντικότερο, την ίδια μας τη ψυχή, στερώντας τις δυνάμεις μας από άλλα ζώα που έχουν ανάγκη και από ανθρώπους που έχουν πραγματική διάθεση να κάνουν έργο και να προσφέρουν.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε με όσους μας κοροϊδεύουν, μας λοιδορούν και μας δυσφημούν πίσω από την πλάτη μας για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια.

Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω και όσα θα μπουν στο μέλλον στο «πρότυπο» καταφύγιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα