Η ερώτηση για τη μάσκα που εκνεύρισε τον Χαρδαλιά

Η ερώτηση για τη μάσκα που εκνεύρισε τον Χαρδαλιά
O Nίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημάις Eurokinissi

Τους τόνους ύψωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όταν ρωτήθηκε για την ατομική ευθύνη, την χρήση μάσκας και την ενίσχυση του ΕΣΥ

“Απορρίπτετε τα παγκόσμια δεδομένα;” ρώτησε εμφανώς εκνευρισμένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δημοσιογράφο, ο οποίος στο ερώτημα του, κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφερε ότι η χρήση της μάσκας εμφανίζεται από την πολιτική ηγεσία ως “πανάκεια”.

“Η χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι πανάκεια, είναι η εθνική μας στρατηγική, είναι η παγκόσμια στρατηγική απέναντι στον κορονοϊό“, ανέφερε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως προφανώς είναι και θέμα ατομικής ευθύνης, το οποίο όμως αφορά ελάχιστους ανθρώπους, που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία της εφαρμογής των μέτρων.

“Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κουνάμε το δάχτυλο σε οποιονδήποτε”, συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Νίκος Χαρδαλιάς, παραθέτοντας περιπτώσεις στις οποίες τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης.

“Υπάρχει ζήτημα κρατικής ευθύνης, πρόσθεσε, το κράτος όμως κάνει αυτό που πρέπει σε δύσκολες συνθήκες και αχαρτογράφητα νερά και φαίνεται ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, υπάρχει κοινωνική ευθύνη, υπάρχει ατομική ευθύνη, όταν ο καθένας κυκλοφορεί χωρίς μάσκα ή διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας”.

Αυτοί όμως είναι μειοψηφία, είπε ο υφυπουργός . “Οι περήφανοι Έλληνες, για μια ακόμη φορά, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτή τη μάχη και μέσα από τις καλοπροαίρετες κριτικές τους βοηθούν και εμάς να γίνουμε καλύτεροι”.

“Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει, προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης επιμέρους ζητημάτων και προσπαθούμε βήμα βήμα να χτίσουμε έναν μηχανισμό μόνιμο, που θα αφορά όχι μόνο στο υγειονομικό κόμμάτι, αλλά συνολικά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα