Ιερώνυμος: Γιατί δεν θα πάει στη συνάντηση που συγκαλεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Ιερώνυμος: Γιατί δεν θα πάει στη συνάντηση που συγκαλεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων
O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Eurokinissi

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και για την πορεία διεξαγωγής διαλόγου με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης για το ζήτημα της αξιοποίησης και διαχείρισης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ότι απαντά αρνητικά στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, που δέχθηκε με επιστολή, για συνάντηση των Ορθόδοξων Προκαθημένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, «απήντησε επ’ αυτής ότι δεν θα μεταβεί στην εν λόγω συνάντηση διότι η σύγκληση συναντήσεων και συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι κανονικό προνόμιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου».

Ακολούθως, η ΔΙΣ, που ολοκλήρωσε σήμερα τις τριήμερες συνεδρίες της, ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την πορεία διεξαγωγής διαλόγου με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης για το ζήτημα αξιοποίησης και διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Εξάλλου, κατόπιν αιτήματος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) ο Μακαριώτατος και τα μέλη της ΔΙΣ υποδέχθηκαν χθες τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, με τα οποία συζήτησαν διάφορα θέματα και προβληματισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα