Ηλιούπολη: Διακόπηκε για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη – Αναμένονται οι καταθέσεις των κοριτσιών που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών

Ηλιούπολη: Διακόπηκε για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη – Αναμένονται οι καταθέσεις των κοριτσιών που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στις 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη, που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά και να εξέδιδε ο 39χρονος αστυνομικός-προαγωγός. Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των θυμάτων.

Διακόπηκε για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη την οποία φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά και να εξέδιδε ο 39χρονος αστυνομικός-προαγωγός.

Στην επερχόμενη δίκη αναμένεται να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών τα δύο θύματα του 39χρονου. Μάλιστα, ορίστηκε και πραγματογνώμονας για να προετοιμάσει ψυχολογικά τα κορίτσια πριν καταθέσουν.

Η υπεράσπιση επέμεινε στο να έρθουν και να καταθέσουν οι δύο κοπέλες, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Εισαγγελέα. Μετά από διακοπή το δικαστήριο αποφάσισε να συναινέσει στο αίτημα παρά την αντίθετη γνώμη της πολιτικής αγωγής.

Αποφασίστηκε, επίσης, οι εν λόγω καταθέσεις να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αγωγή επεσήμανε ότι από τη στιγμή που θα καταθέσουν στο δικαστήριο οι παθούσες καλό θα είναι να έχουν κοντά τους όσους τους συμπαραστάθηκαν τους τελευταίους 18 μήνες. Το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Προτάθηκαν, τέλος, από την πολιτική αγωγή εναλλακτικοί τρόποι κατάθεσεις από τις παθούσες έτσι ώστε να αποφευχθεί η οπτική επαφή με τους κατηγορούμενους και ενδεχόμενη επανθυματοποίησή τους. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή αφού υπεράσπιση και εισαγγελέας επέμειναν στη δια ζώσης κατάθεση.

Μετά το τέλος της διαδικασίας αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι φώναξαν συνθήματα υπέρ των θυμάτων και κατά των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες της νεαρής κοπέλας, ο 39χρονος αστυνομικός την είχε αιχμαλωτίσει στο διαμέρισμά του και την εξέδιδε, ενώ και ο πατέρας της κοπέλας τη βίαζε επί σειρά ετών όταν ήταν ανήλικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεν αστυνομικός κατηγορείται ότι άρπαξε την κοπέλα, την κρατούσε όμηρο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Ο δε πατέρας της φέρεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών ως τα 17 της.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, μεταξύ άλλων για:

  • Εμπορία ανθρώπων κατ επάγγελμα
  • Συνέργεια στην παραπάνω πράξη
  • Εμπορία κατά ανηλίκου κατ εξακολούθηση
  • Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
  • Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ εξακολούθηση
  • Κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ εξακολούθηση
  • Γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών
  • Διακίνηση ναρκωτικών
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή
  • Οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Η έρευνα δεν εξαντλείται με τις δύο συλλήψεις.

Στο μικροσκόπιο μπήκε το παρελθόν του 39χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Το 2019 είχε εμπλοκή σε υπόθεση που αφορούσε προσωπικές διαφορές με ιδιώτη τον οποίο είχε απειλήσει με τη φράση «θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα