Ηλιούπολη: Μέσω της τηλεόρασης ο αστυνομικός επιχειρεί να διαψεύσει την κατάθεση του 19χρονου θύματος

Ηλιούπολη: Μέσω της τηλεόρασης ο αστυνομικός επιχειρεί να διαψεύσει την κατάθεση του 19χρονου θύματος
Ροζ κύκλωμα πίσω από την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη. Eurokinissi

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός για την υπόθεση της Ηλιούπολης προσπαθεί να επηρεάσει το θύμα μιλώντας για αναίρεση της κατάθεσης. Τον διαψεύδει κατηγορηματικά η δικηγόρος του θύματος που δηλώνει: "Θα καταθέσει τα πάντα στο δικαστήριο".

Επιχείρηση διάψευσης των όσων κατέθεσε η 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη έχει στήσει ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι την εξέδιδε, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό μέσα από τη φυλακή.

Η τηλεφωνική εμφάνιση του κατηγορούμενου σε εκπομπή στην τηλεόραση προκάλεσε μάλιστα την οργισμένη αντίδραση της δικηγόρου της 19χρονης, η οποία κάνει λόγο για “επιχείρηση εκβιασμού” ώστε να αναιρέσει την κατάθεσή της η 19χρονη.

Τι είπε ο υπόδικος αστυνομικός

Ο υπόδικος αστυνομικός εμφανίστηκε ισχυριζόμενος ότι “είχε έντονα συμπτώματα κατάθλιψης”, πως είναι επτά μήνες φυλακισμένος και πως του λείπει η κόρη του και η ελευθερία του.

Σχετικά με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται, επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των μαρτύρων. Αναφέρει ότι έχουν καταθέσει επτά μάρτυρες καθώς και άλλοι οι οποίοι δεν θα καταθέσουν σε αυτή τη φάση, οι οποίοι, κατά τα λεγόμενά του, ισχυρίζονται ότι τους έχουν δει έξω μαζί. “Δεν την είδαν ποτέ χτυπημένη ή κακοποιημένη. Υπάρχουν και βίντεο που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν” αναφέρει χαρακτηριστικά στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει για μια ακόμη φορά το ότι η 19χρονη ήταν υπό την ομηρία του.

Συγκεκριμένα, λέει ότι η 19χρονη εισέρχεται με κλειδιά στο σπίτι, ανοίγει την πόρτα, βρίσκει τον φαγητό και μουσική να παίζει, τον βλέπει να τραβάει το βίντεο και του λέει “αγάπη μου, σ’ αγαπώ πολύ” για να καταλήξει στον ισχυρισμό ότι “δεν δείχνει να υπάρχει κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί της από εμένα ή βιασμός”.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς αν θέλει να έρθει σε επικοινωνία μαζί της ή αν της στέλνει κάποιο μήνυμα λέει: “Θα ήθελα να επικοινωνήσω, αλλά δεν είμαι σε θέση να το κάνω”. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορηθεί πως η 19χρονη είχε έρθει σε επικοινωνία με τη δικηγόρο ώστε να αλλάξει την κατάθεσή της και ότι “τα λόγια αυτά δεν είναι δικά της”. “Δεν έχουν συμβεί ποτέ αυτά και δεν μπορεί η ίδια να τα έχει υποστηρίξει. Κάποιος της τα είπε. Γνωρίζει πως να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου. Δεν έχουν γίνει έτσι τα πράγματα. Υπήρξε ένας καυγάς. Ναι, τη χαστούκισα και είναι λάθος μου” λέει στη συνέχεια.

Έπειτα, συνεχίζοντας την προσπάθεια διάψευσης της κατάθεσης 19χρονης, αναφέρει σχετικά με το μπλουζάκι που φορούσε, που διαφημίζει εταιρεία ερωτικών ταινιών ότι με την εταιρεία συνεργαζόταν η 19χρονη.

“Το μπλουζάκι η ίδια μου το έκανε δώρο. Την Παρασκευή 9 του μήνα που πήγε στην εταιρία και πληρώθηκε, πήρε το μπλουζάκι και μου το έκανε δώρο. Την άλλη ημέρα που τσακωθήκαμε ήταν το πρώτο πράγμα που βρήκα μπροστά μου και το φόρεσα. Δεν υποψιαζόμουν κάτι. Αν είχα κάνει κάτι θα ήμουν υποψιασμένος. Δεν περίμενα ποτέ πως θα βρεθώ στην ανακρίτρια. Το περίεργο είναι η συγκεκριμένη δεν το είχε αναφέρει καν” υπογράμμισε.

Δικηγόρος 19χρονης: “Η κοπέλα δεν φοβάται πια”

Η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη, σε δήλωσή της σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο θέατρο του δημαρχείου της Ηλιούπολης μετά τα όσα είπε ο υπόδικος αστυνομικός, αναφέρει ότι “δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ο συγκεκριμένος στην τηλεόραση, χρησιμοποιεί το βήμα της εν λόγω εκπομπής λες και πρόκειται για γραφείο τύπου”.

Η κ Λεγάκη διαμηνύει ότι η 19χρονη δεν πρόκειται να αναιρέσει τίποτα. “Θα καταθέσει στο δικαστήριο να είστε σίγουροι, η κοπέλα δεν φοβάται πια. Έχει μαζί της πολύ κόσμο πλέον, έχει και τους συνηγόρους της. Η μητέρα της και η οικογένειά της την στηρίζει. Η δημοσιογραφία του βόθρου θα λάβει τέλος” τονίζει.

Η κοπέλα συνεχίζει κανονικά την ψυχοθεραπεία της και η πλευρά της απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια και εύρεση εργασίας για τη μητέρα της κοπέλας αφού η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι προβληματική.

Η δε προσπάθεια του θύτη να την επηρεάσει μιλώντας ακόμα και για αναίρεση της κατάθεσής της την χαλυβδώνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κάτι που όπως λένε άνθρωποι που την γνωρίζουν “θα φανεί στο δικαστήριο”.

Στην εκδήλωση στο δημαρχείο της Ηλιούπολης, η Αντωνία Λεγάκη μίλησε επίσης για τις κραυγαλέα λάθη της ΕΛΑΣ στο χειρισμό της υπόθεσης. Συγκεκριμένα μίλησε για το γεγονός ότι η κοπέλα στερήθηκε νομικής εκπροσώπησης το πρώτο 24ώρο, το ότι αστυνομικοί τη συνόδευσαν ακόμα και στο εξεταστήριο του νοσοκομείο, για τις “συμβουλές” που δέχθηκε η κοπέλα να αλλάξει δικηγόρο και τέλος για την εξοργιστική, αν μην τι άλλο, καθυστέρηση να έρθει στα χέρια των αρχών ο φορητός υπολογιστής του αστυνομικού.

Υπογράμμισε, τέλος τη μεγάλη αξία που είχε η βοήθεια της σερβιτόρας αλλά και της φεμινιστικής συλλογικότητας που δημοσιοποίησε την υπόθεση στο πανελλήνιο. Υπόθεση που σχολιάστηκε ακόμα και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχε και η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα