Υποψήφια η Αττική στα World Travel Awards

Υποψήφια η Αττική στα World Travel Awards
Παραλία Αλίμου Eurokinissi

"Η Αττική, κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ικανά να την μετατρέψουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη που μπορεί να δέχεται τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο 12 μήνες τον χρόνο".

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, ανάμεσα σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και η Αττική έχει τη δυναμική να αναρριχηθεί στην κορυφή ενός θεσμού που διακρίνει τους καλύτερους.

Η Αττική, με την υποψηφιότητά της ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination», στον καταξιωμένο τουριστικό θεσμό των World Travel Awards, έχει να αντιμετωπίσει διεθνείς προορισμούς, όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νέα Μητροπολιτική Αττική, υλοποίησαν τον σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας της Περιφέρειας Αττικής για την κατάκτηση του «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination», στα World Travel Awards, τονίζοντας τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, όπως:

Διεθνές αεροδρόμιο με πολλές βραβεύσεις για το επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης, πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα, την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας, πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά, – ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά, μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης, υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής, αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην αττική ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες, μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας καθώς και υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό.

«Η Αττική, κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ικανά να την μετατρέψουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη που μπορεί να δέχεται τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο 12 μήνες τον χρόνο. Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, ως Περιφέρεια Αττικής, επενδύουμε στην ενίσχυση του brand nameτης Αττικής και εργαζόμαστε για να κατακτήσει κορυφαία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Με εμβληματικά έργα υποδομής και παρεμβάσεις που θα την αναδείξουν και θα τονώσουν την αναπτυξιακή της δυναμική, επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη, αγωνιζόμαστε για να πάρει τη θέση που της αξίζει διεθνώς και να την καταστήσουν ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο», επισήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ψήφισε εδώ (https://bit.ly/3pPCzuP) την Περιφέρεια Αττικής ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination» στα World Travel Awards.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα