Υπόθεση Βαλυράκη: Εδώλιο για δύο κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας

Υπόθεση Βαλυράκη: Εδώλιο για δύο κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας
Θρίλερ με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη Eurokinissi

Να καθίσουν στο εδώλιο οι δύο κατηγορούμενη για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ζητά ο η εισαγγελέας.

Στο εδώλιο ζητά να καθίσουν οι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους προς υποστήριξη της κατηγορίας, στην εισαγγελική εισήγηση καταγράφονται οι κινήσεις των δυο δραστών που οδήγησαν στο θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα το πώς κατάφεραν απανωτά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, πλήττοντας τον στο πάνω μέρος του κορμιού τουλάχιστον 2-3 φορές με αποτέλεσμα την πτώση αυτού χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα, κάτι που -κατά τους δικηγόρους- «αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έφερε πάνω του τα ειδικά βάρη για κατάδυση αλλά και από το γεγονός ότι το σκάφος ήταν εν κινήσει, δεδομένα που αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να έπεσε οικειοθελώς στο νερό».

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι κατά την εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν την πράξη με πλήρη νηφαλιότητα, με υπολογισμό και εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και ενήργησαν ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Μάλιστα, η κ. Γνεσούλη φέρεται να κάνει ειδική μνεία στη συμπεριφορά των κατηγορουμένων αμέσως μετά την πτώση του πρώην υπουργού στη θάλασσα.

Όπως φέρεται να εξηγεί, οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν ότι Ιωσήφ Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα χτυπώντας την προπέλα των εν κινήσει σκαφών, αυτοί απομακρύνθηκαν από το σημείο, εγκαταλείποντας αβοήθητο το θύμα και χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν και γνώριζαν ότι αναζητείται το θύμα από τις λιμενικές αρχές, παρεμποδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε έγκαιρη σωστική ενέργεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα