Ηράκλειο: 40χρονη γέννησε στο ασθενοφόρο – Την έστειλαν σπίτι και έσπασαν τα νερά

Ηράκλειο: 40χρονη γέννησε στο ασθενοφόρο – Την έστειλαν σπίτι και έσπασαν τα νερά
istock

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στη ζωή μέσα σε ασθενοφόρο στο Ηράκλειο Κρήτης. Διασώστες και γιατρός ξεγέννησαν τη 40χρονη, στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Συγκινεί η ιστορία 40χρονης στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία κατέληξε να γεννήσει μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι της Τετάρτης (19/10), με τη βοήθεια γιατρού και διασωστών στην παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου.

Η γυναίκα το πρωί είχε ενοχλήσεις και επισκέφτηκε την γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου όμως οι γιατροί της συνέστησαν να γυρίσει στο σπίτι της.

Λίγη ώρα όμως αφότου επέστρεψε στο σπίτι της, τα νερά έσπασαν.

Η διασώστρια του ΕΚΑΒ Ελευθερία Ματζουρανάκη μαζί με τη γιατρό Μάγδα Ζεάκη ήταν εκείνες που αντίκρισαν και κράτησαν πρώτες στην αγκαλιά τους το νεογνό, που «αποφάσισε» να γεννηθεί μέσα στο ασθενοφόρο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όταν ξεκίνησε ο τοκετός το ασθενοφόρο ήταν εν κινήσει και η έμπειρη γιατρός του ΕΚΑΒ ζήτησε από το διασώστη – οδηγό να σταματήσει το ασθενοφόρο και να κάνουν όλες τις ενέργειες εκείνοι προκειμένου να έρθει στον κόσμο το κοριτσάκι.

Τηρήθηκαν όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα και μέσα σε λίγη ώρα ακούστηκε το πρώτο κλάμα του μωρού.

Τρεις διασώστες και η γιατρός συμμετείχαν στη διαδικασία. Μαζί με τη μαμά και τον πανευτυχή μπαμπά άρχισαν να κλαίνε από χαρά μέσα στο ασθενοφόρο.

Μητέρα και νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τους γιατρούς και νοσηλευτές να έχουν ειδοποιηθεί και να είναι όλα έτοιμα στα ΤΕΠ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα