Ηράκλειο: Υποσιτισμένα εντοπίστηκαν 4 σκυλιά, πέθανε το ένα – Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες

Ηράκλειο: Υποσιτισμένα εντοπίστηκαν 4 σκυλιά, πέθανε το ένα – Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες
Σκύλος (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων συνελήφθησαν από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου για κατηγορίες κακοποίησης ζώου, ενώ θα τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Αστυνομικοί βρήκαν 4 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες σε περιοχή γύρω από το Ηράκλειο και μετά τον εντοπισμό τους τα 3 σώθηκαν, ενώ ένα ξεψύχησε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ΕΡΤ. Ήταν υποσιτισμένα μέσα σε ένα κοτέτσι. Οι ιδιοκτήτες, 2 ημεδαποί, συνελήφθησαν με την κατηγορία κακοποίησης ζώου.

Την Τρίτη (20/6) αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών, 63 και 66 ετών. Ο καθένας από αυτούς “φρόντιζε” από 2 σκυλιά, πιο έξω από της περιοχής Κορώνης Μαγαρά, περιορισμένα, χωρις επαρκή τροφή, έχοντας ως σπίτι δέντρα ή τσίγκινο υπόστεγο, κάτω από το οποίο, λόγω υλικού, αναπτύσσονταν υψηλές θερμοκρασίες.

Το σκυλί που πέθανε είχε χτυπήματα, ενώ είχε ταλαιωπωρηθεί από την ύπαρξη παρασίτων στο σώμα του.

Στους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση, ενώ έρχονται αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα 15.000 ευρώ για το νεκρό ζώο και από 1.000 για τα υπόλοιπα 3.

Ακόμη, την ίδια μέρα συνελήφθη και ένα 54χρονο άτομο από τις αρχές του Α’ Αστυνομικού Τμήματος, καθώς το σκυλί του βρέθηκε να ζει κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Έπειτα από καταγγελία, οι αστυνομικοί βρήκαν το ζώο, το οποίο είχε πάνω του το προβλεπόμενο τσιπ, στην Βιομηχανική Περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, εντός ακατάλληλου μεγέθους κλουβιού. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα