Καύσωνας: Έκκληση Χρυσοχοϊδη για στοχευμένη χρήση νερού και ηλεκτρικού

Καύσωνας: Έκκληση Χρυσοχοϊδη για στοχευμένη χρήση νερού και ηλεκτρικού
Έκτακτη συνέντευξη τύπου για τον καύσωνα Eurokinissi

Σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες ώστε να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος και ύδρευσης λόγω καύσωνα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε μέτρα για τους εργαζόμενους που θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας.

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα που θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη κατανάλωση νερούκαι ηλεκτρικού.

Τόνισε ότι όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς είπε οτι Δευτέρα προς Τρίτη θα είναι η κορύφωση του καύσωνα και απο Τετάρτη θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Όπως ανέφερε, η ΕΜΥ θα εκδίδει ανά τριήμερο τα όρια των θερμοκρασιών, ωστόσο για το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 44 βαθμούς ενώ σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να σημειωθούν και υψηλότερες θερμοκρασίες.

“Η κατάσταση παρουσιάζει εμμονή γιατί ειναι τέτοια η ροη της ατμόσφαιρας που μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες απο την Αφρική στην περιοχή μας”, πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός παρα των πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος είπε οτι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στους δήμους της χώρας για να αντιμετωπιστεί το κύμα καύσωνα και έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να τα βγάζουν βόλτα σε ώρες με πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα